Prima pagina > Prezentare



DESPRE BASILUR TEA

 

Basilur Tea este o companie care beneficiaza de o pozitie privilegiata, intrucat este situata in Ceylon (Sri Lanka de azi),  tara cu traditie in cultivarea si prelucrarea ceaiului. Acolo unde „ceaiul pur de Ceylon” reprezinta simbolul calitatii.

Materia prima de o calitate exceptionala a fost  inpachetata in  ambalaje cu un design unic in lume, create special pentru a aduce pe piata un produs super-premium.

Produsele Basilur contin numai frunze de ceai atent selectionate, amestecate cu bucati de fructe, muguri si petale de flori, plante aromate sau condimente in combinatii rafinate si savuroase, menite sa satisfaca cele mai exigente gusturi.

Astfel, pe langa beneficiile conferite de planta de ceai, ale carei efecte terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, obtinem o bautura revigoranta si delicioasa.

Combinatiile sunt create in asa fel incat sa poata fi savurate atat  de bautorii cunoscatori de ceai, cat si de cei ocazionali, care apreciaza mai mult infuziile de plante si fructe.

Aproape fiecare forma si design ale produselor noastre sunt unice si special concepute pentru ceaiurile Basilur. Specialisti cu experienta in productia de ceaiuri aleg doar cele mai bune frunze pentru ceaiurile noastre.

Ambalajele sunt realizate din cele mai bune materiale, pentru a pastra neschimbata prospetimea si calitatea produselor noastre.

Prospetimea este un element important in calitatea ceaiului, aceasta facand o diferenta majora intre producatori. BASILUR este ambalat exact acolo unde creste ceaiul. BASILUR garanteaza o cana de ceai proaspat in fiecare pachet produs de noi, consumat chiar si la cateva zile dupa culesului frunzelor.

 


SECRETE PENTRU PREPARAREA UNUI CEAI „PERFECT”

Pentru a prepara corect o cana de ceai trebuie urmate cateva reguli simple si care nu necesita foarte mult timp sau o recuzita complicata:

  •         Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (de ex. clorul afecteaza aroma ceaiului verde)
  •      Ceaiul negru infuzeaza la 90-100° C timp de 3-5 min., cel verde la 70-80° C  (daca nu aveti termometru, luati apa de pe foc si lasati-o 2-3 min. sa se racoreasca) timp de 2-3 min.
  •     Atentie cu ceaiul verde, cu cat este lasat mai mult timp la infuzat, cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec (fructe, petale de flori etc)
  •         Asigurati-va ca folositi un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa aiba loc sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. De asemenea, chiar daca pare putin, nu puneti mai mult de o lingurita rasa la o cana mare de 300ml, altfel bautura rezultata va fi prea „tare”.
  •      Puteti bea ceaiul ca atare sau indulcit, cu lapte sau cu lamaie – mai ales ceaiurile negre simple si Earl Grey.


SORTIMENTELE DE CEAIURI BASILUR

 

LEAF OF CEYLON Ceaiuri negre „pur Ceylon” simple, cu frisca sau Earl Grey, ambalate in cutii metalice cu un design deosebit si care se inchid ermetic pentru a pastra prospetimea ceaiului cat mai mult timp.

FRUITS AND FLOWERS Ceaiuri verzi si negre „pur Ceylon”, combinate cu bucati de fructe, petale si boboci de flori intr-un ambalaj dublu, astfel incat, prin combinarea continutului celor doua recipiente, sa se poata doza aromele si taria ceaiului in functie de preferintele fiecaruia.

BOUQUET Prospetimea si beneficiile ceaiului verde, impreuna cu savoarea fructelor exotice si aroma petalelor proaspete de flori, va vor surprinde cu cele mai neasteptate si savuroase arome.

MAGIC FRUITS Magia ceaiului negru alaturi de prospetimea fructelor, intr-o bautura parfumata si revigoranta.

ORIENTAL COLLECTION Ceaiuri negre, verzi si oolong cu fructe, petale de flori sau chiar condimente, in combinatii care evoca parfumul si misterele Orientului.

THE GARDEN OF STONES Ceaiuri „pour les connaisseurs” negru FBOP si verde JAPANESE SENCHA, intr-un ambalaj elegant, amintind armonia gradinilor japoneze.

TIPSON Ceaiul „pur si simplu” 100%  Ceylon negru sau verde.

FESTIVAL COLLECTION  Ceaiuri negre si verzi atent selectionate, innobilate cu amestecuri de fructe, flori si condimente si prezentate in ambalaje elegante, menite a constitui cadoul perfect oferit persoanelor dragi.