Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Al treilea Reich

33.00 lei

Ascensiunea și derapajele lui Hitler și ale partidului nazist

David G. Williamson reconstituie cu documente de epocă un fenomen istoric de proporții colosale și creează astfel o lucrare istorică de excepție.

Stoc epuizat

SKU: 978-606-587-024-6 Categorii: , Etichetă: Product ID: 2326

Descriere

Al Treilea Reich (1933-1945) a avut un impact global, iar controversele privind acest moment înspăimântător din istoria mondială sunt foarte aprinse. Acțiunile sale de distrugere au funcționat ca un catalizator pentru Războiul Rece și au condus la divizarea Germaniei timp de 45 de ani. Au accelerat procesul de decolonizare și au stat la baza creării statului Israel.
Autorul cercetează cu minuțiozitate politicile interne și externe ale regimului nazist. Mai mult decât atât, analizează cauzele popularității lui Hitler și prezintă succesiunea evenimentelor care au provocat Holocaustul. Problema rasială a dominat toate aspectele politicii naziste. Dictatorul și subordonații săi au decis să extermine minoritățile străine de pe teritoriul Germaniei, dar și persoanele de origine germană care sufereau de boli mintale sau aveau un handicap irecuperabil. Ținta lor de a crea un popor arian, care să își păstreze cu orice preț sănătatea și puritatea rasială, a provocat suferințe cumplite și a condus la sfârșitul dezastruos al celui de-al Treilea Reich.
Lucrarea cuprinde hărți, tabel cronologic, dicționar de personalități, documente și interpretări detaliate.