Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Bolile imune ale tiroidei

99.90 lei

Acest volum cuprinde rezultatele cercetărilor și cunoștințele dobândite în urma experienței clinice a mai multor medici endocrinologi români.

Ghid medical pentru specialiști și pentru publicul larg

Informațiile despre bolile imune ale tiroidei sunt atent selecționate și prezentate într-o manieră clară. O serie de figuri color, detaliate, completează și explică textul. Cartea se adresează atât cadrelor medicale, cât și pacienților care doresc să înțeleagă aspectele complexe ale diagnosticului stabilit de medicul endocrinolog.

SKU: 9786065875326 Categorii: , Etichete: , , Product ID: 19750

Descriere

Glandele endocrine sintetizează hormoni care, odată eliberați în sânge sau în spațiul intercelular, transmit un mesaj către sistemul de funcționare al celulelor care îndeplinesc rolul de receptori. Întreg ansamblul format din glande endocrine, hormoni, canale de transport al hormonilor și celule influențate de hormoni alcătuiește sistemul endocrin. Acesta este o cale majoră de comunicare între celulele diferitelor regiuni ale organismului, având un rol integrator primordial.

Primele date despre tiroidita Hashimoto au apărut cu mai bine de un secol în urmă. Cercetările au demonstrat că este vorba despre o boală autoimună, cauzată de o parte dintre autoanticorpii antitiroidieni. Întrebarea care se pune este, însă, de ce s-au înmulțit considerabil cazurile de îmbolnăvire în ultimii ani în țara noastră. Una dintre ipotezele cel mai des întâlnite susținea că acest fapt se datorează obligativității de a îmbogăți sarea alimentară cu iod. Dar iodarea sării a devenit normă pe 40% din teritoriul României încă din 1950. În realitate, nu a crescut prevalența bolii, ci doar numărul de cazuri depistate. Evoluția medicinei ne permite să folosim astăzi mijloace diagnostice performante.

Lucrarea cuprinde următoarele secțiuni principale:
– Unitatea operațională hormon-receptor
– Mecanisme imune generale. Definiții
– Tiroidita Hashimoto – tiroidita prin anticorpi antitiroperoxidază
– Tiroidita prin anticorpi antitiroglobulină. Tiroidita fără ATPO, dar cu ATG
– Tiroida Riedel
– Boala Graves-Basedow
– Oftalmopatia imună asociată bolilor tiroidiene imune
– Mixedemul „idiopatic”
– Aspecte imune în nodularizarea tiroidei
– Addenda. Probleme de terminologie în endocrinologie și medicină

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Bolile imune ale tiroidei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *