fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Copiii arborelui de jacaranda

30.00 lei

Copiii arborelui de jacaranda este un portret evocator a trei generatii de barbati si femei, inspirati de dragoste si poezie, animati de idealism si aspiratii de dreptate si libertate. Romanul prinde tocmai detaliile mai putin cunoscute ale unei tari in care istoria a lasat urme in toate formele pulsind de viata ori lipsite de stralucirea ei.

SKU: 978-973-46-3246-6 Categorii: , Etichetă: Product ID: 3636

Descriere

Romanul de debut al scriitoarei Sahar Delijani urmareste destinele a trei generatii de iranieni prin prisma arestarilor si incarcerarilor din Teheran, in anii care au urmat Revolutiei din 1979 si victoriei fundamentalismului islamic. Temporalitati si perspective multiple ale parintilor si copiilor se intrepatrund, dind nastere unui model complex de cauze si consecinte, secrete si marturisiri, povesti de dragoste si sacrificiu.
Din acest model se disting citeva motive centrale, mereu aceleasi: zidurile inchisorii Evin, simbol al regimului opresiv, strazile si traficul haotic al Teheranului – spatiu public al fricii si vulnerabilizarii, dar si al expresiei politice, sau spatiul intim si sigur al caselor si curtilor interioare, in care memoria se pastreaza la umbra nelipsitelor flori ale arborelui de jacaranda.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Copiii arborelui de jacaranda”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *