Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Copilul invizibil

32.00 lei

“Copilul invizibil” este o carte despre mine si despre tine, despre oameni si povesti de viata. Este despre copiii uitati din noi, care asteapta de multa vreme sa fie vazuti, auziti si simtiti – care tanjesc sa ajunga acasa. Cartea este o invitatie la descoperirea de sine cu ajutorul starii de mindfulness sau de prezenta constienta, scrisa pentru parinti si viitorii parinti, pentru toti cei care au avut o copilarie si care au uitat parti esentiale din istoria vietii sau care nu pot sa se impace cu trecutul. Realitatea ne arata ca trauma calatoreste in timp, nu se opreste la o singura generatie, iar procesarea experientelor noastre negative este o dovada de pretuire de sine si respect fata de copiii, nepotii si stranepotii nostri. Pentru ca ceea ce nu vindecam noi sunt rani pe care le lasam mostenire urmasilor nostri. Am scris aceasta carte sub farul indrumator al experientelor personale, dar si al dovezilor stiintifice. Cartea are un mesaj pentru fiecare cititor – acela dea indrazni sa ne uitam la copilul interior, asa cum parintii nostri nu au stiut sau nu au putut sa o faca, intr-o maniera ghidata de curiozitate, compasiune si acceptare umana neconditionata.

Categorie: Etichetă: Product ID: 15730

Descriere

Fragment:

„Spre exemplu, o situatie de viata care implica o trauma Nao un stres extrem care nu a fost procesat dintr-o perspectiva psiho-emotionala, prin intermediul genelor noastre, poitte ajunge la urmatoarea generatie, iar abilitatea urmasilor nostri de a raspunde la stres ajunge sa fie comprombil fara ca acestia sa fi trait cand s-a produs tragedia (trauma sau situatia extrema).
Putem extinde logica pana la ideea ca acelasi sistem de transmitere informationala se produce si la niveluri mari, asa cum este cel national sau cultural. Contextul cul, tural va influenta mereu atat mintea, cat si viata noastra, deoarece principiul relationarii functioneaza si de aceasta data. Devenirea noastra depinde foarte mult de relatiile pe care le avem si, din acest punct de vedere, avem si o responsabilitate sociala. Deoarece de fiecare dintre noi depinde sanatatea generatiilor viitoare. La nivel de micro, sistem (familie), o relatie sanatoasa implica manifestarea respectului fata de diferentele dintre membrii familiei, dar si cultivarea legaturii dintre acestia prin compasi-une si o comunicare constienta. La nivel de macrosistem (o comunitate, un stat), acceptarea diferitelor parti ale sistemului este de asemenea esentiala, deoarece integrarea este unitatea de masura a sanatatii sistemului respectiv. Atunci cand o relatie sau o experienta de viata este inte-grata (diferitele fatete ale acesteia sunt acceptate), mosteni-rea transmisa catre urmasi este armonioasa. O relatie este integrata atunci cand, in legatura dintre doua persoane, lumea interioara a acestora este strans conectata, existand influenta si diferentiere. Integrarea relationala nu implica pierderea identitatii, ci se refera la acceptarea diferentelor si sustinerea legaturii existente. Deoarece atunci cand vine vorba despre NOI, exista EU si TU.
Trauma calatoreste in timp Experientele negative si traumatice de viata afecteaza capacitatea noastra mentala de a pune cap la cap mai multe parti ale unui intreg, intr-o ordine logica. In astfel de situatii, daca nu avem aproape persoane de incredere care sa ne ajute in procesul de reconstituire a experientei prin creionarea unei povesti cu sens, ceea ce ni s-a intamplat va lasa urme serioase in functionarea noastra psihologica si relationala.
Unele dintre traumele dobandite in trecut se pot ascunde extrem de bine in lumea noastra interioara, asa incat inaintam in viata fara sa fim constienti de prezenta lor, insa de multe ori intimitatea relatiei de cuplu sau a relatiei parinte-copil impinge aceste probleme la suprafata. Cel mai usor observam propriile dezechilibre emotionale in interactiunea cu ceilalti, deoarece trauma neprocesata are puterea de a ne influenta toate domeniile vietii, ne poate transforma in parinti reci sau distanti, in adulti invazivi sau neajutorati ori in persoane ambivalente sau extrem de critice. Este cert ca ranile interioare ne diminueaza capacitatea de a cantari impactul atitudinii noastre, de a ne pastra umanitatea si de a fi noi insine. Trauma ne trans-forma in victime si apoi in agresori. „

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Copilul invizibil”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *