fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Lebăda neagră Impactul foarte puţin probabilului – Ediţia a II-a, revizuită şi adăugită

45.00 lei

SKU: 978-973-669-962-7 Categorii: , Etichetă: Product ID: 4150

Descriere

(include eseul post-scriptum Despre robusteţe şi fragilitate)

„Una dintre cele mai influente 12 cărţi de după Al Doilea Război Mondial.“ (The Times)

„O operă de artă.“ (Chris Anderson, autorul cărţii Coada lungă)

Cea mai vândută carte de non-ficţiune din 2007 pe Amazon.

40 de săptămâni în topul listei cu cărţi bestseller a New York Times.

2 ani pe lista cu lecturi recomandate de BusinessWeek.

Bestseller în Germania, Elveţia, China, Italia, Brazilia, Israel, Spania etc.

* * *

Taleb a fost inclus în 2009 pe lista „celor mai influenţi guru în management“ elaborată de Forbes.

„[…] profetul boom-ului şi al doom-ului, adică al creşterii şi pieirii în lumea noastră; cea financiară şi politică îndeosebi.“ (Emil Hurezeanu)

Nassim Nicholas Taleb este profesor de ingineria riscului la Institutul Politehnic al Universităţii New York, membru asociat la Institutul Jean Nicod din Paris şi expert în cercetare la Universitatea Oxford. A fost profesor invitat la Şcoala de Afaceri din Londra, profesor de ştiinţe ale incertitudinii la Universitatea Massachusetts din Amherst şi profesor adjunct de matematici la Institutul de Ştiinţe Matematice Courant de la Universitatea New York. A fost, de-a lungul timpului, membru în numeroase comitete cu renume internaţional.

A lucrat în principal ca trader, până în 1993. Apoi, a deţinut diverse funcţii executive la Union Bank of Switzerland, Credit Suisse First Boston, Banque Indosuez şi CIBC-Wood Gundy. De asemenea, a lucrat pentru Bankers Trust şi BNP Paribas. Dar a activat şi independent, în cadrul Chicago Mercantile Exchange. A înfiinţat firma Empirica şi este consultant pentru compania Universa.

Taleb a absolvit un MBA la Şcoala Wharton a Universităţii Pennsylvania şi deţine un doctorat în ştiinţa managementului, obţinut la Universitatea Paris.

Şi-a dedicat timpul studierii problemelor legate de noroc, incertitudine, probabilitate şi cunoaştere şi a construit trei cariere de un înalt profesionalism în jurul ideilor sale — ca om de litere, ca trader şi om de afaceri, precum şi ca profesor universitar. Cărţile sale au devenit bestseller, înregistrând milioane de cititori şi fiind traduse în peste 30 de limbi.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lebăda neagră Impactul foarte puţin probabilului – Ediţia a II-a, revizuită şi adăugită”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *