Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

LINUX, administrarea programului SENDMAIL

72.45 lei

Stoc epuizat

SKU: CAL557 Categorii: , Etichetă: Product ID: 1268

Descriere

LINUX, administrarea programului SENDMAIL

Posta electronica reprezinta unul dintre serviciile de baza pe care reteaua dumneavoastra il poate oferi.. Din acest motiv, increderea in e-mail trebuie sa fie foarte mare. Pierdeti sau intarziati mail-ul cuiva, esuati in a-i oferi acces imediat la cutia sa postala, si veti vedea urmarile! Linux este o platforma perfecta pentru un serviciu e-mail de incredere.
Linux a fost proiectat de la inceput pentru a utiliza cel mai larg si mai in amanunt testat program de mail in Internet. Protocolul simplu de transport al mail-ului (SMTP) este asigurat de catre programul Sendmail, protocolul de Oficiu Postal este asigurat de daemon-ul POP, iar protocolul de accesare a mail-ului in Internet este oferit de catre daemon-ul IMAP. Aceste pachete au fost si sunt utilizate pe milioane de calculatoare conectate la Internet de dinainte ca multe sisteme de operare dedicate serverelor sa fi existat.
Din nefericire, numele „Sendmail” starneste frica in inimile multor administratori de sistem. Programul Sendmail are reputatia de a fi inutil de complex si de ascuns. Cartile de mii de pagini despre Sendmail fac putin pentru a atenua aceasta frica. Sper ca aceasta carte va reusi acest lucru. Mult din complexitatea programului Sendmail este de natura istorica. Sendmail exista de aproape 20 de ani. El include suport pentru mailer-e si sisteme de mail, care au disparut demult, din majoritatea organizatiilor.
Aceasta carte simplifica programul Sendmail, concentrandu-se asupra a ceea ce este important. Ne vom concentra asupra optiunilor de configurare pe care le veti utiliza cu adevarat in crearea unui server de mail real pentru Internetul de azi. Si ne vom concentra asupra realizarii acestui lucru pe o platforma Linux. Nu exista exemple din alte sisteme de operare, care sa zapaceasca textul si sa deruteze cititorul. Sistemele de mail neutilizate sunt ignorate sau trecute intr-o anexa.
Rezultatul il constituie o carte care se focalizeaza asupra a ceea ce trebuie intr-adevar sa stiti pentru a stapani Sendmail si demonstreaza faptul ca acesta, desi nu simplu, este mai putin complex decat va puteti imagina.

Cine ar trebui sa cumpere aceasta carte?

Aceasta carte este destinata tuturor celor care construiesc un server de mail folosind Linux si Sendmail. Cartea nu pretinde ca dumneavoastra sa stiti multe despre Sendmail. Dar ea pretinde sa dispuneti de o buna intelegere a calculatoarelor si a retelelor IP, precum si a administrarii sistemului Linux
Administratorii de sistem Linux vor gasi aceasta carte de nepretuit ca resursa fundamentala pentru informatii privitoare la Sendmail. Ea ofera instructiuni detaliate despre cum se construieste un server Sendmail pe o platforma Linux. Sunt oferite exemple de compilare, instalare si configurare a programului Sendmail pentru rularea sub Linux. Sunt prezentat caracteristici de securitate, specifice Linux. Sunt oferite aici informatii despre Linux, inforamtii ce sunt omise in alte carti despre Sendmail.
Chiar si administratorii de sistem Unix vor vedea in aceasta carte un ghid folositor. Ea ofera o descriere in amanunt a protocoalelor fundamentale de mail in Internet si leaga aceasta discutie de valorile utilizate in configurarea programului Sendmail. Cartea prezinta aceasta informatie intr-o maniera clara si organizata.