Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Manual de psihiatrie sociala si psihoterapie

70.00 lei

Manualul de psihiatrie sociala si psihoterapie reprezinta o initiativa singulara in peisajul publicatiilor de specialitate din Romania, de tratare exhaustiva a unui domeniu putin explorat. Intentia declarata a autorilor este introducerea unui limbaj obiectiv, dar totodata accesibil, pe intelesul tuturor, care sa deschida calea unei comunicari reale intre profesionisti si cei afectati de boala psihica. Folosind termeni mai putin uzuali in limbajul de specialitate – confruntare, peisaj, atitudine fundamentala –, cartea introduce cititorului roman notiunea de psihiatrie sociala, in care „celalalt”, asa cum este denumit in carte cel suferind de o boala psihica, este considerat egalul celui sanatos si tratat ca atare.
Manualul vine in intampinarea cititorului care studiaza pentru examenul de psihiatrie sau psihoterapie, indiferent de specializarea aleasa (asistent medical, medic, psiholog, nutritionist, ergoterapeut, kinetoterapeut). Totodata, el se adreseaza lucratorilor in psihiatrie, precum si tuturor celor care au avut experiente psihiatrice, fie ca pacienti, fie ca apartinatori.
„In psihiatria sociala, accentul se pune pe confruntarea umana cu omul bolnav psihic, adica «celalalt», asa cum este numit atat de des in carte. Eu pot recunoaste in celalalt un egal. El este, in pofida alteritatii, un om deosebit de normal, la fel ca mine. Pot recunoaste insa si caracterul diferit, strain, pe care abia daca il inteleg sau nu il inteleg deloc, si care imi indica in mod clar o diferenta fata de celalalt. In psihiatria sociala este intotdeauna vorba despre proiectarea acestei relatii complexe, despre completitudinea perceptiei mele in ceea ce il priveste pe celalalt, despre atentia fata de el si despre propria-mi disponibilitate pentru nou, pentru neasteptat. Ideea este de a invata continuu.”

SKU: 978-973-707-935-0 Categorie: Etichete: , Product ID: 20054

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Manual de psihiatrie sociala si psihoterapie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *