fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Moarte după-amiaza

40.00 lei

SKU: 978-973-46-2133-0 Categorie: Etichetă: Product ID: 3386

Descriere

Editie cartonata
Traducere in premiera din limba engleza si note de Ionut Chiva

Moarte dupa-amiaza, publicata pentru prima data in 1932, este aproape un documentar, in modernitatea si imagistica sa, despre un spectacol-ceremonie, tragic si revelator: corida.

Moarte dupa-amiaza este considerata si azi cea mai buna carte despre corida. Dar ea nu este un banal tratat despre luptele cu tauri. Scrisa cu pasiune de un mare prozator si un mare aficionado al acestui spectacol tragic, ea este si o meditatie profunda asupra vietii.

„Hemingway este autorul care mi-a influentat cel mai mult tehnica – nu doar prin cartile lui, ci si prin uluitoarea sa pricepere in arta scrisului.” (Gabriel García Márquez)

„Teroarea traita de omul modern nu cunoaste la Hemingway nici un moment de glorie pe care omul sa nu-l plateasca scump, cu singe, cu nefericire, cu moarte… Luptele cu tauri din Moarte dupa-amiaza sint insa un simbol al frumusetii morale a omului care nu renunta cu nici un pret la dorinta lui de afirmare plenara.” (Edmund Wilson)

„Cumva, fiecare carte scrisa de Hemingway este o elegie… Iar acest volum al sau este un soi de elegie pentru Spania, pentru tineretea disparuta si pentru vremurile glorioase ale lui Maera si Belmonte.” (Nation)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Moarte după-amiaza”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *