fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Panorama iluminismului

100.00 lei

Iluminismul” este termenul folosit pentru a denumi o perioadă istorică extrem de captivantă, situată între sfârşitul secolului al XVII-lea şi Revoluţia Franceză. Aceasta a fost epoca raţionalismului şi a toleranţei, o eră a curiozităţii neîngrădite care avea ca obiect universul fizic şi natura minţii umane, respingerea superstiţiilor şi o încredere sporită în observaţie şi experiment pentru a ajunge la adevăr. A fost, de fapt, epoca în care s-au pus temeliile lumii în care trăim.

În cartea de faţă însă „Iluminismul” trezeşte un interes deosebit nu datorită faptului că este o structură de gândire unificată, ci pentru că reprezintă momentul istoric ce a generat o mişcare culturală în întreaga Europă şi în America.

SKU: 978-973-571-783-4 Categorii: , , Etichetă: Product ID: 4032

Descriere

Dorinda Outram plasează ideile în cel mai larg context posibil, prezentând implicaţiile lor sociale, politice şi culturale şi modul în care ele condiţionează tratarea subiectului. Autoarea încearcă să explice ce a însemnat „iluminismul” pentru contemporani, modul în care a afectat viaţa cotidiană (de pildă, prin răspândirea lecturii, a discuţiilor deschise pe tema religiei şi a relaţiilor dintre sexe, autocunoaşterea şi introspecţia, cercetarea ştiinţifică şi progresele înregistrate de medicină). În capitolul final analizează impactul pe termen lung al Iluminismului, punând în balanţă pe de o parte consecinţele defavorabile şi pe de alta efectele sale pozitive.

Pentru a înţelege în profunzime subiectul, autoarea a inclus o serie de biografii ale unor personalităţi majore, o cronologie şi o selecţie de locuri care poartă încă pecetea Iluminismului. În această lucrare, care conţine aproape 400 de ilustraţii din diferite surse, cititorul îi poate cunoaşte pe protagoniştii Iluminismului în încercarea lor de a defini şi redefini valorile epocii lor, un parcurs fascinant care, la fiecare nivel – de la discuţiile din cafenele la astronomie, de la expediţiile de descoperiri până la analizarea viselor, de la primele dicţionare şi enciclopedii până la noua atitudine faţă de căsătorie şi drepturile femeii – reflectă revoluţia intelectuală care a transformat şi încă transformă conştiinţele noastre.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Panorama iluminismului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *