fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Plexus

40.00 lei

SKU: 978-973-46-1745-6 Categorie: Etichetă: Product ID: 3249

Descriere

Plexus este al doilea roman din trilogia Rastignirea trandafirie, scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii şi publicata la Paris intre 1949 şi 1960.
Romanul Plexus (1953) este cel de‑al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie şi contine cea mai ampla descriere a valorilor, credintelor, opiniilor şi deciziilor de viata ale scriitorului, in lupta sa pentru supravietuire in New Yorkul dinaintea izbucni­rii Primului Razboi Mondial. Mai mult decit un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant – atit in momentul „cruci­ficarii“ sale, cit şi mai tirziu, cind controversata trilogie era deja scrisa – sub forma unei avalanşe de emotii, idei, viziuni şi coşma­ruri despre om şi locul sau precar in societatea secolului XX, in care arta pare sa fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolita a lui Miller il face sa abordeze orice subiect şi orice aspect al existentei, fara limite sau tabuuri; tot ce inseamna viata este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrete, insa intotdeauna cu umor.
„Atunci cind Miller se poate desfaşura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil…” (The New Yorker)
„Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sint un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin şi care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala şi religie.” (Henry Miller)
„Cind vorbim despre oameni care «au facut istoria» vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insuşi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El ştie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insuşi.” (Henry Miller)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Plexus”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *