fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Primejdia mărturisirii. Convorbirile de la Rohia

36.95 lei

SKU: 978-973-46-1288-8 Categorie: Etichetă: Product ID: 3168

Descriere

Volumul contine dialogurile „intrupate la Rohia” intre autorul Jurnalului fericirii si Ioan Pintea, convorbiri care puncteaza o serie de momente esentiale ale itinerarului spiritual al lui N. Steinhardt. Redescoperim cultura romaneasca din perioadele inter- si postbelica, N. Steinhardt evocind numeroase personalitati, precum Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Geo Bogza, Nichita Stanescu, Ioan Alexandru sau Mircea Cartarescu.

„O carte vie, plina de farmecul inteligentei si al sinceritatii… Este o carte-document care, impreuna cu Jurnalul fericirii…, arata un destin de intelectual roman in lupta cu «pacatosenia» lui lumeasca si cu aspiratia sa de a se «induhovnici» prin Hristos.” (Eugen Simion)

„Am trait cu voluptate de ucenic apropierea de Parintele Nicolae. Pentru mine el a fost Avva, Antrenorul. Antrenorul acesta nu a scos din mine un jucator de elita, pentru ca m-a antrenat mai mult pe «margine», dar, fara doar si poate, a scos din mine un iubitor de joc, de jucatori. Admiratia pentru marile spirite, pentru marile jocuri si jucatori, pentru campioni o detin, desigur, de la el. El numea cultura, ca si Huizinga, un mare joc.” (Ioan Pintea)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Primejdia mărturisirii. Convorbirile de la Rohia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *