Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Regele Carol I In Opera Reginei Elisabeta

37.00 lei

Prima Regina a Romaniei a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe langa valoarea lor literara, contin o tendinta politica si prodinastica, astfel contribuind la promovarea noului Regat al Romaniei indeosebi in vestul Europei. Prin glorificarea Regelui Carol I al Romaniei in opera sa, Carmen Sylva s-a alaturat tendintelor romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al Romaniei independente.

Volumul de fata reprezinta asadar un prim studiu amanuntit despre imaginea Regelui Carol I in scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor si mecena, de la Regele intelept la partenerul de viata. Tabloul este intregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regala a Romaniei in contextul social, politic si familial al epocii.

De asemenea, la sfarsitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de calatorie al Reginei, Pe Dunare (1905), un text rar si un exemplu de conduita monarhica in mijlocul oamenilor.

SKU: 978-606-588-771-8 Categorii: , , Etichetă: Product ID: 14737

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Regele Carol I In Opera Reginei Elisabeta”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *