fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Ultima republică. Vol. I: De ce a pierdut Uniunea Sovietică al Doilea Război Mondial?

27.00 lei

SKU: 978-973-46-1848-4 Categorii: , Etichetă: Product ID: 3271

Descriere

Sub pseudonimul Victor Suvorov, fostul ofiter sovietic de contrainformatii Vladimir Rezun a provocat dezbateri incinse prin uimitoarea sa teza conform careia Hitler a atacat Uniunea Sovietica tocmai in momentul in care Stalin se pregatea sa invadeze Europa pentru a extinde comunismul in tarile occidentale. Amestecul statului in viata particulara a cetatenilor, desfiintarea proprietatii private, precum si consecintele care au decurs din acestea – birocratizarea vietii publice, rapirea libertatii, prin urmare totalitarismul – sint demascate nu doar ca trasaturi nefaste ale unui anumit tip de societate, ci si ca intentii evidente ale comunistilor rusi. In opinia lui Suvorov, sovieticii, care doreau un conflict international pentru a putea raspindi comunismul in intreaga lume, trebuie considerati adevaratii initiatori ai celui de-al doilea razboi mondial, dar si, intr-un fel, perdantii acestuia, deoarece Stalin nu a reusit sa isi duca pina la capat proiectul expansionist.
„In Ultima republica, Suvorov aduce dovezi in favoarea afirmatiei sale ca Stalin se pregatea pentru un razboi de agresiune, punind accent in special pe motivatia ideologica a actiunilor liderului sovietic.” (The Journal of Historical Review)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ultima republică. Vol. I: De ce a pierdut Uniunea Sovietică al Doilea Război Mondial?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *