fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Zile liniștite la Clichy

23.00 lei

SKU: 978-973-46-1837-8 Categorie: Etichetă: Product ID: 3268

Descriere

Traducere din limba engleza de Alexandru Vlad

Rescrisa la cincisprezece ani de la prima versiune, Zile linistite la Clichy dezvaluie o latura noua a lui Miller, in care verva din Tropicul Capricornului lasa loc boemei din perioada tineretii la Paris.

Zile linistite la Clichy, un roman in miniatura, si continuarea sa, Mara-Marignan, cuprinse in volumul de fata, au fost publicate in 1956. Sint doua povesti nostalgice, despre un timp in care lumea era mai simpla si se invirtea cu lentoare, iar Henry Miller era abia un tinar scriitor obscur, fara un ban, cutreierind strazile Parisului. Micile cafenele, unde se poarta conversatii colorate, escapadele la bordelurile de la periferiile Parisului, unde frumusetea si grotescul isi disputa impresionant terenul, compun o lume spectaculoasa, deseori devastata spiritual de neajunsuri si nesiguranta, insa cu atit mai vie si flaminda de valori umane, de tandrete si sinceritate, de sens si fantezie. Pentru ochiul unui scriitor american, populatia si luminile Parisului la inceputul seco­lului XX, stralucitoare si viciate in acelasi timp, reprezinta material de lucru – Henry Miller descrie o perioada care ii va modela intreaga viata si opera.

„Henry Miller este de neegalat. Nu stiu pe nimeni care sa fi scris vreodata ca el si nu cred ca va mai exista vreodata cineva. Ca sa-i poti cuprinde intensitatea, trebuie sa stapinesti limba lui Shakespeare si a lui Marlowe. Avem, in sfirsit, un scriitor complet, un atlet al scriiturii, un avatar al energiei literare.” (Norman Mailer)

„Literatura americana de azi incepe si se sfirseste cu sensul pe care i l-a dat Miller.” (Lawrence Durrell)

„Ramine de vazut daca Henry Miller este sau nu ultimul mare artist american cu care ne putem mindri; nu am insa nici o indoiala ca el este unul dintre ultimii giganti ai literaturii minunatilor ani 1890-1940.” (Maxwell Geismar)

„Nu am bani, nici de la cine sa-i iau, ce sa mai vorbim de sperante… Sunt cel mai fericit om din lume.” (Henry Miller)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Zile liniștite la Clichy”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *