Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Codul de procedura penala comentat Nicolae Volonciuc

350.00 lei

In aceasta a 3-a editie a cartii Codul de procedura penala comentat sunt analizate reglementarile cuprinse in Codul de procedura penala in vigoare de la 1 februarie 2014, fiind avute in vedere atat modificarile si completarile acestuia prin actele normative subsecvente (in special cele de amploare aduse prin O. U. G. nr. 18/2016), cat si numeroasele decizii de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale si decizii interpretative ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in cei aproape 4 ani de aplicare a noilor dispozitii.

Stoc epuizat

SKU: 9786062707880 Categorii: , Etichetă: Product ID: 9430

Descriere

In acelasi timp, lucrarea Codul de procedura penala comentat valorifica experienta jurisprudentiala dezvoltata in raport de noul cadru procesual penal, de la momentul adoptarii Codului de procedura penala si pana in prezent, iar solutiile propuse in cuprinsul cartii tin seama inclusiv de reglementarile si jurisprudenta europene in materie.

Autorii – personalitati de prestigiu ale dreptului procesual penal sau cunoscuti practicieni ai dreptului, deopotriva cadre didactice universitare ori formatori in profesiile juridice – au incercat sa ofere solutii si pentru situatiile in care deciziile Curtii Constitutionale in materie nu au fost urmate de modificari legislative corespunzatoare (exemplificam, in acest sens, cu jurisprudenta instantei de contencios constitutional referitoare la nulitatea absoluta incidenta in cazul nerespectarii regulilor de competenta materiala sau personala a organelor de urmarire penala sau la posibilitatea invocarii nulitatii relative de catre judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata).

Cartea Codul de procedura penala comentat are un pronuntat caracter practic, evidentiindu-se prin multitudinea aspectelor examinate, iar stilul de redactare este unul clar sub aspectul exprimarii si bazat in primul rand pe rigurozitatea rationamentului juridic expus, echilibrat si obiectiv ca abordare, sistematizat si usor de urmarit prin organizarea pe subiecte mari si corelarea articolelor analizate cu cele ale aceleiasi sectiuni sau ale altor capitole ori titluri din cod.

Speram ca lucrarea Codul de procedura penala comentat sa raspunda cat mai multor probleme de interpretare si de aplicare in practica pe care dispozitiile Codului de procedura penala actual continua sa le ridice teoreticienilor si practicienilor dreptului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Codul de procedura penala comentat Nicolae Volonciuc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *