Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Obtinerea si restituirea permisului de conducere 13 din 15 – Auto Test 2021

28.50 lei

Autor: Editura National
Editura: National
Anul publicării: 2021
Pagini: 150
Format: 13×20
Categoria: Legislatie Rutiera

Stoc epuizat

SKU: 978-973-659-111-5 Categorie: Etichetă: Product ID: 10131

Descriere

Contine explicatii teoretice, intrebari, teste, legislatie rutiera

Din cuprinsul cartii Auto Test.

Cuvant inainte

Capitolul I. Aspecte teoretice

Capitolul II. Intrebari

Indicatoare si marcaje
Semnalele politistului
Semnale luminoase
Pozitia in timpul mersului
Depasirea
Prioritatea de trecere
Viteza si distanta dintre vehicule
Manevre in timpul mersului
Oprirea, stationarea si parcarea
Trecerea la nivel cu calea ferata
Obligatiile conducatorilor de autovehicule
Sanctiuni si infractiuni
Grila de raspunsuri

Capitolul III. TESTE

Lucrarea de fata se adreseaza in special celor care poseda permis de conducere, dar carora, din diverse motive, noile modificari ale legislatiei rutiere nu le sunt pe deplin cunoscute, Mai exact, cartea se doreste a fi un instrument care ajuta posesorul de permis sa-si reactualizeze cunostintele rutiere teoretice.

Foarte multi dintre posesorii de permis de conducere stiu ca legislatia europeana in materie a suferit modificari in ultimii ani si ca, din acest motiv, si legislatia romaneasca a trebuit sa fie adaptata noilor reglementari. De asemenea tot in context European, fiecare posesor de permis de conducere trebuie sa contribuie la realizarea dezideratului primordial, acela de a diminua substantial numarul si consecintele accidentelor rutiere.

Reducerea sau chiar stoparea tragediilor rutiere este o responsabilitate a fiecarui participant la trafic si se poate realiza prin multiple cai, cea mai importanta fiind cunoasterea si respectarea legislatiei rutiere. Cartea de fata vizeaza tocmai acest aspect al cunoasterii temeinice a legislatiei, inclusiv a acelei sectiuni care trateaza masurile luate de catre autoritatile abilitate, in cazul nerespectarii legislatiei.

Asadar, testele din aceasta carte cuprinde o serie de intrebari similare celor utilizate de politia rutiera in cadrul examenelor pentru redobandirea permisului de catre cei carora le-a fost suspendat dreptul de a conduce, pe o perioada limitata: aceste intrebari vizeaza tocmai situatiile in care incalcarea unor reguli de circulatie a condus la suspendarea permisului.

Pe de alta parte, exista un grup de intrebari care au ca scop cunoasterea sanctiunilor complementare, respectiv amenzile si punctele de penalizare care se aplica pentru nerespectarea unor norme rutiere.

Nu in ultimul rand, un alt set de intrebari din carte se refera la regulile de baza, inclusiv cele noi, prevazute de recena legislatie rutiera, care trebuie cunoscute de catre orice posesor de permis de conducere.

In final, trebuie precizat ca aceasta lucrare, atat prin continut, dar si prin maniera prin care este structurata, se adrseaza, de fapt, tuturor posesorilor de permis de conducere, indiferent de data obinerii acestuia, nu numai celor carora dreptul de a conduce le-a fost suspendat, pe o perioada nelimitata, pentru nerespectarea unor reguli de circulatie.

Speram ca aceasta lucrare sa reprezinte un pas inainte pentru o mai buna cunoastere a legislatiei rutiere, cotribuind astfel la cresterea sigurantei si a influentei in trafic, dar si la mai mult respect si toleranta intre toti utilizatorii drumului public.

Cuprinde:
– Explicatii teoretice
– Intrebari, teste
– Legislatie rutiera

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Obtinerea si restituirea permisului de conducere 13 din 15 – Auto Test 2021”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *