Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Baltagul

25.00 lei

Romanul prezintă călătoria Vitoriei Lipan pe urmele soțului ei, oierul Nechifor Lipan, pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta și pentru a-i pedepsi după o lege nescrisă pe cei doi tovarăși ce l-au ucis și jefuit.

Stoc epuizat

SKU: 9786069335505 Categorii: , Etichetă: Product ID: 14932

Descriere

Sursa principală de inspirație a romancierului a fost balada populară „Mioriţa” din care a preluat simbolul, structura epică, conflictul între cei trei ciobani și perseverența femeii care pornește în căutarea ciobanului ucis. Autorul s-a inspirat și din alte două balade populare culese de Vasile Alecsandri pe la mijlocul secolului al XIX-lea: „Șalga” – din care a preluat exemplul unei curajoase ciobănițe ce pornește în căutarea unei cete de hoți și se răzbună într-un mod năpraznic pe cei care au prădat-o – și „Dolca” – de unde a preluat legătura dintre om și animalul credincios.

Baltagul este considerat ca fiind o monografie a satului prezentând aspecte ale firii omului de la sat, tradițiile și obiceiurile românești: la botez, nuntă, și înmormântare. Datele din roman sunt un prilej pentru autor pentru a zugrăvi atmosfera epocii și tradițiile populare românești.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Baltagul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *