Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Corespondenta. Articole publicate in Gazeta Transilvaniei 1941-1944 (2 Vol) – Valeria Caliman

50.00 lei

Cele doua volume „Corespondenta” si „Publicistica” sunt reunite intr-o editie ingrijita de Steluta Pestrea Suciu.
Primul volum cuprinde corespondenta Valeriei Caliman cu diferite personalitati ale vremii, incepand din 1919 pana in anul 1991.
Al doilea cuprinde articolele publicate de Valeria Caliman in Gazeta Transilvaniei, intre anii 1941-1944. Pentru ca aceste volume sa vada lumina tiparului, Steluta Pestrea Suciu a lucrat patru ani. A selectat scrisori, le-a citat, le-a descifrat.
„Sunt unele care poarta patina timpului si foarte greu sunt descifrabile, mai ales unele impresionante, primite de la sotul ei, care era inchis. Este o personalitate de marca a culturii si aceasta carte doresc sa fie o reconsiderare a Valeriei Caliman si sa fie asezata acolo unde ii este locul.” (Steluta Pestrea Suciu)

SKU: 642323802297 Categorie: Etichetă: Product ID: 14421

Descriere

Valeria Caliman a fost fiica lui Valeriu Braniste, jurnalist militant roman si memorialist erudit. Licentiata in filologie la Universitatea clujeana, Valeria Caliman a fost profesoara , a fost redactor la „Gazeta Transilvaniei” si s-a implicat in viata comunitatii brasovene. Persecutata de autoritatile comuniste, a reusit sa valorifice mostenirea tatalui sau, editand mai multe volume de corespondenta, consistenta si de mare valoare istorica. Cunoscatoare a limbii latine a tradus „Elementele cosmografiei” ale lui Honterus, dar si documente din arhivele brasovene referitoare la Bran, contribuind practic la cunoasterea istoriei unuia dintre cele mai vizitate monumente din Romania. De asemenea, sub o alta identitate, Maria Walwska, Valeria Caliman a colaborat in anii comunismului cu Radio Europa Libera, fiind un spirit independent, critic si plin de curaj.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Corespondenta. Articole publicate in Gazeta Transilvaniei 1941-1944 (2 Vol) – Valeria Caliman”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *