Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Criminalistica

55.00 lei

Ediția a III-a, revazuta și adaugita a lucrarii Criminalistica. Elemente de tehnica și de tactica a investigarii penale este prefațata de aceeași dorința a autorilor de a atrage atenția asupra importanței științei Criminalisticii in dificilul demers al aflarii adevarului.

Obiectul propriu al științei Criminalisticii prezinta importanța pe doua planuri distincte: pe de o parte, remarca aportul sau particular in aflarea adevarului, iar pe de alta parte, evidențiaza unicitatea și autonomia sa fața de celelalte științe juridice și nejuridice, dar aflate in slujba justiției.

Datorita obiectului propriu de cercetare, Criminalisticii ii sunt specifice anumite metode de cunoaștere, unele dintre ele tipice științei respective, altele comune mai multor științe, dar aplicate intr‑un mod particular, potrivit obiectului sau.

Prin insași definiția data adevarului, raportata la teoria cunoașterii, acesta este relativ. Criminalistica nu‑și propune sa ajunga la esența adevarului absolut, dar incearca sa se apropie de aflarea adevarului, fie el și relativ, sine ira et studio, fiindu‑i indiferent cui folo­sește aceasta.

Criminalistica a cautat și a gasit un sprijin eficient in științele exacte, utilizand toate cercetarile de varf in sprijinul propriului demers de cercetare.

Singura autoritate care se bucura de același respect, indiferent de tipul de societate din care se naște, este autoritatea Legii. Oricare ar fi insa legea, singurul mijloc de a‑i iden­tifica pe cei care o incalca, fara a proceda in mod abuziv la gasirea unui vinovat fara vina, este Criminalistica.

Din cadrul sistemului Criminalisticii, lucrarea prezinta principalele elemente de tehnica și de tactica criminalistica.

SKU: 978-606-39-0604-6 Categorie: Etichete: , Product ID: 20439

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalistica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *