Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Enciclopedia religiilor

260.00 lei 182.00 lei

Evenimente recente ne-au facut sa ne amintim ca religiile se afla in miezul diferitelor civilizatii care populeaza planeta, iar confruntarea acestor civilizatii ii ingrijoreaza mult, astazi, pe contemporanii nostri. Dincolo de excesele de fanatism carora le-au servit si le servesc inca drept pretext, nu trebuie totusi sa uitam ca religiile nu au incetat niciodata sa exercite – in special in domeniul artei – o influenta considerabila.

Dar care sunt si cum sunt organizate aceste religii, prea adesea ponegrite, prea adesea prost intelese? La aceste intrebari isi propune sa raspunda, cat mai obiectiv, aceasta lucrare.

O prima parte descrie istoria si starea principalelor religii, vii sau disparute, din Antichitate si pana in zilele noastre. O a doua, care adopta o perspectiva comparatista deosebit de originala, pune in paralel aceste mari familii spirituale dupa cinci abordari succesive: obiectul credintei (Dumnezeu, zeii, divinul), fundamentele sale (texte sacre, traditii), aspectele institutionale, practicile si regulile de conduita si, in fine, insasi experienta spirituala.

Circa 30 de harti si tabele, precum si peste 400 de ilustratii color confera si ele viata acestei pasionante cercetari, in care se regaseste esentialul trecutului nostru – si se hotaraste o buna parte din viitorul nostru.

SKU: 594835900881 Categorii: , Etichetă: Product ID: 13410

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Enciclopedia religiilor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *