Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Harta de drumeţie a Munților Vlădeasa

18.00 lei

Munţii Vlădeasa reprezintă o grupă montană a Munților Apuseni aparținând de lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Cel mai înalt pisc este Vârful Vlădeasa, cu o altitudine de 1.836 m.

Către nord se extind până la râul Crișul Repede. La sud sunt despărțiți de Munții Bihor de o limită formată de Crișul Pietros – Pârâul Boga – Șaua Vărăşoaia – Someşul Cald. Spre vest limita către Munții Pădurea Craiului este Valea Iadei şi Valea Ieduţului, iar spre est sunt mărginiți de culmile situate la est de Valea Săcuieului și Valea Hențului.

Această delimitare este făcută pe baza structurii geologice, care este principala caracteristică de diferențiere a masivului față de unitățile vecine. Masivul este împărțit de văile Drăganului și Hențului în trei mari diviziuni: partea de vest, partea centrală și cea estică.

SKU: 5948490930245 Categorii: , Etichetă: Product ID: 10317

Descriere

Munții Vlădeasa sunt fragmentați în trei părți pe direcția N-S de văile Iadului, Drăganului și Săcuieului. Acestea adună apele masivului aproape în totalitate și se varsă în Crișul Repede, înlesnind accesul dinspre nord în inima muntelui. Pe Valea Drăganului se găsește Lacul de acumulare Drăgan (Floroiu), având suprafața de 290 ha și capacitatea de 110 milioane m³.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Harta de drumeţie a Munților Vlădeasa”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *