fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Jocul de smarald

34.95 lei

SKU: 978-973-46-1136-2 Categorie: Etichetă: Product ID: 3144

Descriere

Traducere de Agop Bezerian

Ioan Petru Culianu a scris romanul The Emerald Game in limba engleza, in vara-toamna 1987, cu colaborarea lui H.S. Wiesner. Traducerea romaneasca de fata s‑a facut dupa originalul inedit (printout, 441 de pagini) aflat in arhiva familiei (n.ed.).

Carte complexa a Renasterii toscane, roman politist, magic si esoteric, impletind cunoasterea secolului al XV-lea italian cu legenda, filosofia protagonistilor cu credintele lor, descrierea practicilor magice, astrologice sau geomantice cu fictiunea, intr-un text incitant, sclipitor ii ironic, Jocul de smarald propune o aventura a mintii, precum si a memoriei si a distorsiunilor ei, la fel de palpitanta ca si aventurile personajelor – antrenate in teorii conspirationiste si in descifrarea planurilor unor societati secrete perpetuate poate, subteran, pina in zilele noastre.

„Am scris un roman istorico-detectivistic cu o intriga, cred, in mod special captivanta, avind in vedere ca se bazeaza pe un sir de crime constituite intr-o secventa astrologica, toate legate de tabloul lui Sandro Botticelli, Primavara…” (Ioan Petru Culianu)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jocul de smarald”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *