Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Jurnalul de la Paltinis. Un model paideic in cultura umanista

50.00 lei

SKU: 9789735058722 Categorie: Etichetă: Product ID: 4787

Descriere

„…O astfel de carte istoriseste o fabula care, cu sau fara noi, merita sa fie inventata.“

(Constantin NOICA)

Mult iubite Domnule Noica,

Tin pe masa mea o poza pe care Andrei ne-a facut-o la Paltinis, in timp ce urcam pe poteca pietruita care duce spre cabana d-voastra. Poza este facuta din spate si are in ea o elocventa a insotirii care ma fascineaza de cate ori o privesc. Poate pentru ca astazi este ajunul Craciunului si simt nevoia sa ma deschid catre obiectele iubirilor si veneratiilor mele, ma intorc catre d-voastra, din departarea aceasta care apropie in chipul cel mai adanc, si va multumesc pentru drumul pe care, cu spatele intors catre lume, m-ati lasat sa il facem impreuna. De „despartit“ poate fi vorba doar in sensul ca drumul ce mi se deschide in fata trebuie de-acum sa-l strabat singur, vegheat doar de privirea d-voastra, pe care imi place sa o simt in urma mea ca pe o insotire, ce imi masoara din departare poticnirile, sovaiala si regasirile. Asa ma simt in clipa aceasta, altfel, dar la fel de tare, legat de d-voastra… Gabriel

(Gabriel Liiceanu catre Constantin Noica, 24 decembrie 1982)

„Peste 100 de ani nici eu nu voi mai fi cunoscut, nici Liiceanu. Dar raportul dintre noi va fi cunoscut. A face cultura e a sta intr-un picior. In fotografie si eu sunt intr-un picior, si el. Dar eu sunt pe piciorul drept, pe cand el e pe cel stang. Acesta e raportul.“ (Constantin NOICA, Jurnal de idei)

„Asist cu bucurie la «despartirea» lui Gabriel de mine. O grabesc chiar. Voi sfarsi in singuratate, asa cum mi-am dorit. Sau poate legat numai de departele meu…“ (Constantin NOICA, Jurnal de idei)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Jurnalul de la Paltinis. Un model paideic in cultura umanista”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *