fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Ochiul cosmologic

35.00 lei

SKU: 978-973-46-2885-8 Categorie: Etichetă: Product ID: 3556

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Cristina Felea si Mihaela Negrila

Cu Ochiul cosmologic, Henry Miller trece nonsalant de la elogiul filmelor unor regizori ca Buñuel sau Machatý la fascinatia pentru miracol a suprarealistilor, de la consideratii critice legate de operele lui D.H. Lawrence, Joyce, Proust sau Shakespeare la semnificatia tablourilor lui Hans Reichel; scriitorul se simte in elementul lui in orice fel de discurs, povestindu-si experientele sau expunindu-si ideile si opiniile fara false pudori sau inhibitii.

„Henry Miller este scriitorul american care se apropie cel mai mult de Céline. El nu tinteste urechile, creierele, constiintele, ci viscerele si plexul solar.” (The New Leader)

„Lumea lui Miller s-a sprijinit in intregime pe furia creatoare («Refuz sa traiesc in felul asta o vesnicie; trebuie sa fie o cale de scapare…»), amestecata cu o viziune artistica demna de adevarata avangarda.” (The Guardian)

„Ce e un artist? E un om care are antene, care stie cum sa prinda curentii ce exista in atmosfera, in cosmos; de fapt, are doar dispozitivul de prindere. Cine e original? Tot ce facem, tot ce gindim exista deja si noi sintem doar niste intermediari, atita tot, care se folosesc de ceea ce pluteste in aer.” (Henry Miller)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ochiul cosmologic”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *