Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)

45.00 lei

Stoc epuizat

SKU: 978-973-46-1665-7 Categorii: , Etichetă: Product ID: 3233

Descriere

Premiul „Eugeniu Carada” pentru Economie, acordat in cadrul Galei Premiilor Marii Loji Nationale, 2011
Premiul „Historia Magistra Vitae”, acordat de Jurnalul National in cadrul concursului „Cartea de Istorie”, 2010

Premiul „CriticAtac” pe 2010 pentru cea mai importanta carte care trateaza teme sociale, politice si ideologice relevante pentru societatea romaneasca de azi, acordat de CriticAtac.

Inapoierea economica in raport cu majoritatea tarilor europene, indeosebi cu tarile occidentale care servesc drept termeni de comparatie, reprezinta o problema cruciala pentru societatea romaneasca. Volumul urmareste istoricul acestei inapoieri economice pe parcursul a mai mult de cinci secole. Analiza realitatilor romanesti mai vechi sau mai noi este intregita prin comparatia cu alte tari periferice din Europa, in special cu un grup de trei tari (Danemarca, Irlanda, Serbia) ce la 1500 se aflau la un nivel similar de (sub)dezvoltare cu Tarile Romane, dar care ulterior au evoluat extrem de diferit. Performanta lor relativa serveste la intelegerea mai clara a constringerilor, realizarilor si esecurilor din istoria economica a Romaniei. Concluziile aduc numeroase corective imaginii prevalente despre trecutul economic al Romaniei, precum si elemente care verifica sau imbogatesc unele aspecte ale teoriilor mondiale despre dezvoltarea economica pe termen lung.

Cititi interviuri cu Bogdan Murgescu: pe HotNews.ro, pe catavencu.ro, pe Libertatea.ro si pe Rador.ro.

Vizualizati un interviu cu autorul, realizat de redactia CriticAtac, aici.

Cuprins: Aspecte definitorii ale modernitatii timpurii • Revolutia industriala si amplificarea decalajelor economice • Contradictiile lumii interbelice • Impactul primului razboi mondial • Experimentul dezvoltarii socialiste in Romania • Romania dupa 1989 – avatarurile integrarii in Uniunea Europeana

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *