fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Stapanii lumii. O istorie a conspiratiilor

28.00 lei

Elementele care stau la baza oricarei teze conspirative sunt complicitatea a cel putin doua persoane, actionând în secret si cu rea intentie. Cei care cred în teze conspirative au obiceiul de a-si închipui ca partea cea mai mare a faptelor istorice – poate chiar toate – sunt rezultatul unui plan prealabil.

Stoc epuizat

SKU: 978-973-143-097-3 Categorii: , Etichetă: Product ID: 3032

Descriere

Prezentare Revolutia Franceza: de la reforma la razvratire Ducele de Orléans, nepot de regent, parinte de rege si conspirator: adevarata conjuratie un aparteu medieval: templierii nu au fost o societate secreta si nici nu au pretins acest lucruFrancmasoneria, de la iacobiti la iacobiniMaurras si Action Française: partizanii Casei de Orléans denunta conjuratia masonica Secolul al XIX-lea: secol al umbrelor si al societatilor secreteIezuitii: oamenii în negru si conspiratia revolutionaraDe la dispret la ura: antisemitismul se transformaExceptia nord-americana: suspectul catolicSecolul XXI: secolul globalismului Cine si cum denunta conjuratiile? Mijloace ale literaturii conspirative: de la romanele proaste la eseurile nedocumentate „Teoria conspirativa nu e atât de usor de definit. Dictionarele o evita. În mod normal, este o teza care desfide forma în care faptele politice sau stiintifice – apartinând istoriei ori epocii actuale – sunt acceptate în mod obisnuit. Teoriile conspirative afirma ca un fapt istoric cu rezultate de acum cunoscute se naste nu numai din actiuni legitime, sau cel putin evidente, ci din interventia unor forte oculte, în mod normal ilegitime.

<În politica, nimic nu are loc din întâmplare. Daca are loc, a fost planuit sa aiba loc.>, spunea Franklin D. Roosevelt.”Juan Carlos Castillon, Sufletul lumii. O istorie a conspiratiilor

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Stapanii lumii. O istorie a conspiratiilor”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *