Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Tehnici de epurare a apelor uzate

65.00 lei 45.50 lei

Epurarea apelor uzate reprezinta totalitatea proceselor de retinere si neutralizare a poluantilor prezenti in apa dupa folosirea ei in gospodarii individuale, industrie, institutii, zootehnie sau ajunsi in apa prin spalarea solurilor de catre precipitatii. Deversarea apelor neepurate poate avea consecinte ireversibile asupra mediului.

Adoptarea tehnologiei de epurare pentru o apa uzata este un proces foarte complex care trebuie sa aiba in vedere caracteristicile acesteia, posibilitatile financiare de care se dispune si, în special, categoria tronsonului de rau in care se deverseaza efluentul. Este deosebit de important ca sa se faca o corelare perfecta intre calitatea efluentului deversat si cea a sursei naturale astfel încat impactul statiei de epurare asupra mediului sa fie minim.

Poluarea apelor este un rezultat al dezvoltarii economice si sociale; ea se datoreaza, astazi, exclusiv activitatii umane. Restituirea in circuitul natural al apelor uzate este imposibila fara o epurare corespunzatoare, in special in sensul respectarii conditiilor de calitate din ce in ce mai dure.

Tehnologiile de epurare a apelor uzate sunt deosebit de complexe si sofisticate. Se apeleaza la procese unitare de natura fizica, chimica si biologica. Este o necesitate sa se faca o corelare perfecta intre parametrii de natura diferita care intevin si determina desfasurarea procesului de epurare. Progresele inregistrate astazi in dezvoltarea calculatoarelor, softurile dedicate care au aparut, modelarile si simularile proceselor au condus la elucidarea multor aspecte teoretice si practice care, acum doua decenii, erau de neconceput.

In contextul actual al dezvoltarii stiintei si tehnicii se cauta solutii rapide si eficiente de monitorizare, precum si de conducere automata a proceselor sofisticate de epurare. Prin aceasta conducere automata se elimina subiectivismul in decizia operatorului de sistem, se adopta decizii operative in timp real intr-un sistem de restrictii referitoare la consumurile de energie si reactivi.

SKU: 978-973-31-2381-1 Categorie: Etichete: , , Product ID: 21245

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tehnici de epurare a apelor uzate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *