Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Viata e in alta parte

35.00 lei

SKU: 978-973-50-3493-1 Categorie: Etichetă: Product ID: 3887

Descriere

Alegînd lozinca insurgenţilor Sorbonei din mai 1968 drept titlu al romanului său, Milan Kundera aşază destinul unei întregi generaţii sub semnul eşecului. Eroul său nu însă este un tînăr al acelor locuri şi vremi, ci unul care-şi trăieşte dureroasa maturizare în epoca instaurării regimului comunist în Cehoslovacia.
Adolescent vulnerabil, bîntuit de teama de ridicol, dar de o extremă puritate, poetul Jaromil se simte atras de ideologia marxistă, care-i promite o iluzorie revanşă împotriva unei lumi ce nu-l poate cuprinde. Treptat, el devine prizonierul unui sistem care îi cere să renunţe la tot ce venerase în chipul cel mai curat cu putinţă şi să intre în concertul platitudinilor care se dau drept singura literatură adevărată. Puritatea lui ultragiată se transformă atunci de-a dreptul în abjecţie, o dată cu denunţul prin care Jaromil îşi trimite prietena la închisoare.
Şi dacă, aşa cum se spune, viaţa poetului este exponenţială, căderea lui Jaromil, pusă de autor faţă în faţă cu căderile atîtor mari poeţi ai lumii, vorbeşte despre căderea tuturor celor prinşi în vîltoarea istoriei. Iată de ce romanul său n-a putut apărea, în 1973, decît în afara graniţelor Cehoslovaciei.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Viata e in alta parte”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *