fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Zăpada

40.00 lei

SKU: 978-973-46-3180-3 Categorie: Etichetă: Product ID: 3605

Descriere

Traducere din limba turca si note de Luminita Munteanu

Premiul Nobel pentru Literatura 2006

Aparut in 2002, Zapada, romanul cu aer kafkian al lui Orhan Pamuk, pare familiar cititorului pasionat. Zapada urmareste un moment din viata unui poet ce revine in inima framintata de umori si conflicte religioase a unui orasel turcesc de provincie. In Kars, totul a luat-o razna, iar locuitorii orasului sint ingroziti de valul de sinucideri ale unor tinere carora li s-a interzis sa poarte val in scoli. Ka revede fosti prieteni si isi reintilneste iubita, Ipek, a carei sora mai tinara este conducatoarea protestatarelor. Odata ce numarul personajelor creste, framintarile in micul oras capata proportii, iar islamistii radicali intra in conflict cu fortele militare; in scena, alaturi de un oarecare Orhan, intra la rastimpuri un alt personaj, mai discret: zapada, a carei aparitie, departe de a linisti amorurile si orgoliile, inflameaza neintelegerile si sporeste confuzia.

„Zapada este imbogatita de amestecurile mesmerizante ale autorului sau, o voce cu un timbru nestatornic, apasind cind pe joaca povestitorului, cind pe nebunia neagra a exploratorului in fata haului.” (The New York Times)

„Romanul politic revine tocmai dinspre Cornul de Aur, aducind cu el un rinjet malefic. E ca si cum Nabokov si Rushdie si-ar fi scos numerele de circ in strada ori Milan Kundera si-ar fi adus aminte sa rida.” (Harper’s Magazine)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Zăpada”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *