fbpx
Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc

30.00 lei

Unul dintre cele mai înfiorătoare capitole din istoria Securității românești îl reprezintă colaborarea acesteia cu temutul terorist Carlos Șacalul în eliminarea unor opozanți ai regimului Ceaușescu. Deși până la ora actuală niciunul dintre capii Securității implicați în această afacere n-a fost adus încă în fața Justiției, demersul publicistic al lui Liviu Tofan ar putea să le cauzeze unora serioase insomnii.

SKU: 978-973-46-3440-8 Categorie: Etichetă: Product ID: 3684

Descriere

Prefata de Radu Ioanid

Volum aparut sub egida Institutului Roman de Istorie Recenta si a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc

21 februarie 1981, ora 21.50: o explozie infioratoare, asa cum orasul german nu mai traise de la al Doilea Razboi Mondial, zguduie sediul postului de radio Europa Libera. Dupa trei decenii de la atentat, exceptionala carte Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc spune povestea absconsa a relatiei dintre gruparea terorista si Securitatea lui Ceausescu, dezvaluind amanunte inedite ale atentatului de la Munchen.
Cum a ajuns Securitatea sa lucreze cu cel mai rau famat terorist al timpului? In ce operatiuni? Cit si cum a platit? Cum se face ca afaceri oneroase si atentate teroriste asupra statelor occidentale au fost puse la cale la Bucuresti? Liviu Tofan isi surprinde cititorul prin detaliile demne de roman politist, probate insa cu documente din toate colturile lumii: operatiuni ultrasecrete, afaceri de contraspionaj, perchezitii conspirative, atacuri distrugatoare, atentate cu colete-capcana, bani negri, anchete musamalizate.
Ceea ce nu au reusit autoritatile romane postcomuniste in doua decenii – alcatuirea unui rechizitoriu revelator pentru trimiterea in fata justitiei a capilor Securitatii pentru complicitatea cu gangsterul terorist revolutionar Carlos Sacalul – a izbutit Liviu Tofan. O carte captivanta, o analiza minutioasa care imbina cercetarea istorica cu jurnalismul de investigatie.” (Andrei Muraru)

Din cuprins:
„Sa-i omorim pe toti” • Din spatele Cortinei de Fier • Cine se aseamana se aduna • Inceputul sfirsitului • Nota de plata • Secretele dauneaza grav sanatatii • Procurorii intreaba, martorii se fac ca raspund

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *