Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Che Guevara sau mistificarea istoriei

24.00 lei 9.00 lei

Să conteşti o figură legendară nu este lucru uşor, după ce mai bine de patru decenii s-a lucrat cu obstinaţie la construirea legendei. Iar când este vorba despre Che Guevara, cvasilegendarul erou sud-american, cel care simbolizează figura martirului revoluţionar, demersul pare imposibil.
Totuşi, în cartea sa uimitoare, scriitorul şi ziaristul de origine cubaneză Jacobo Machover descrie adevărata poveste a celebrului revoluţionar. în realitate, Che a fost un aventurier fără inimă, rând pe rând instrumentul lui Castro şi victima sa.

„Che Guevara sau mistificarea istoriei” este incontestabil o carte mare, care dezvăluie nu numai chipul adevărat a lui Che, ci şi complexitatea personajului, violenţa sa, lipsa de toleranţă sau fanatismul. De-a lungul paginilor, adevăratul Che prinde contur, total diferit de mitul cu grijă construit şi întreţinut de stânga cubaneză, mit care a fost exportat peste tot şi, din păcate, asimilat. „Nu lungiţi procesele, repeta Guevara. Dovezile nu sunt importante.“ Mai mult, revoluţionarul fruntaş avea obiceiul să asiste la execuţii tolănit pe un zid şi savurând un trabuc.

SKU: 5948359003493 Categorie: Etichetă: Product ID: 13531

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Che Guevara sau mistificarea istoriei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *