Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Compasiunea – Suprema inflorire a iubirii

14.50 lei

Buddha Gautam nu este doar un iluminat, ci un revolutionar iluminat. Grija lui fata de lume, fata de oameni, este imensa. El si-a invatat discipolii ca, atunci cand meditezi si simti cum linistea, seninatatea si o bucurie adanca clocotesc in fiinta ta, sa nu le tii doar pentru tine; imparataseste le cu intreaga lume. Si nu te ingrijora: cu cat vei da mai mult, cu atat vei deveni capabil sa obtii mai mult. Gestul de daruire are o importanta enorma, odata ce stii ca, daruind, nu micsorezi cu nimic ceea ce este al tau; dimpotriva, iti multiplici experientele. Dar cine nu a simtit niciodata compasiunea, nu a aflat secretul daruirii, nu stie secretul impartasirii.

S-a intamplat odata ca unul dintre discipolii lui Buddha, un laic – nu era sannyasin, dar ii era foarte devotat lui Buddha Gautam – a spus:

– O voi face… dar cu o singura exceptie. Voi darui toata bucuria mea, toata meditatia si toate comorile sufletului meu intregii lumi… cu exceptia vecinului meu, fiindca acest om este foarte rautacios.

Vecinii intotdeauna ne sunt dusmani. Buddha Gautam i-a spus:

– Atunci uita de intreaga lume, pur si simplu daruieste totul vecinului tau.

Omul era cam incurcat:

– Ce vrei sa spui ?

Buddha i-a raspuns:

– Daca ii vei putea darui totul vecinului tau, abia atunci vei fi eliberat de aceasta atitudine antagonista fata de fiinta umana.

SKU: 9738951259 Categorie: Etichetă: Product ID: 13406

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Compasiunea – Suprema inflorire a iubirii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *