Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

De la succes la împlinire

29.00 lei 23.20 lei

Prin aplicarea ințelepciunii maeștrilor himalayeni
Lucrarea prezintă o perspectivă unică asupra performanței, succesului și împlinirii, pornind de la Învățătura Orientală a Maeștrilor Himalayeni.

SKU: 978-973-8471-54-2 Categorie: Etichetă: Product ID: 10952

Descriere

Potrivit învățăturii maeștrilor din Himalaya, succesul nu se măsoară exclusiv în bunuri materiale și în confort. El înseamnă ceva mai mult decât simpla performanță și împlinirea așteptărilor celor din jur. Adevăratul succes presupune trăirea unei vieți echilibrate, în care toate aspectele ființei – fizic, emoțional, mental și spiritual – sunt alimentate cu dieta potrivită. Maeștrii Himalayeni afirmă că dacă unul singur din aceste aspecte este „înfometat”, succesul nu este deplin.

Fragment din carte:

Care este așadar marele secret? Ce anume se ascunde dincolo de succes? Împlinirea. Dacă succesul înseamnă să obții ceea ce îți dorești, împlinirea înseamnă să te bucuri de ceea ce ai printr-o viață echilibrată, care are în centrul ei bunăstarea interioară. Personal, consider că un om care și-a petrecut întreaga viață făcând eforturi pentru a obține ceea ce și-a dorit, merită din plin să se bucure de fructele eforturilor sale. Succesul trebuie savurat și împărtășit alături de cei dragi. Un om de succes merită să se bucure de viață, nu să sufere din cauza stresului.

Scopul acestei lucrări este acela de a vă ajuta să vă croiți singuri destinul, astfel încât să cunoașteți deopotrivă succesul și împlinirea. Fiecare capitol al cărții include o serie de principii și de exerciții practice care îmbină eficient înțelepciunea orientală cu pragmatismul occidental, oferindu-vă astfel un ghid practic prin care veți putea transforma succesul în împlinire, prin maximizarea performanței la locul de muncă și echilibrarea vieții dumneavoastră. Prin folosirea instrumentelor oferite de această carte, succesul dumneavoastră poate deveni mai consistent, dar și mai satisfăcător. Veți putea experimenta astfel împlinirea interioară, integrând în viața dumneavoastră o cale mai echilibrată și o viziune mai largă asupra ansamblului. Înțelepciunea învățăturilor oferite în această carte a fost acumulată prin studierea a numeroase culturi și prin cercetările făcute de mine în peste 40 de țări ale lumii, îndeosebi în domeniul modelelor globale de succes. Strategiile practice indicate în diferitele capitole ale lucrării sunt rezultatul experienței mele ca inginer, om de afaceri, maestru în artele marțiale și profesor de filozofie orientală, dar și al antrenamentului meu alături de patru maeștri iluminați, care mi-au transmis câteva din secretele cunoașterii de sine predate în Munții Himalayei.

Speranța mea este ca această carte să fie un far călăuzitor, o busolă și o hartă. Fie ca un număr cât mai mare de cititori să ajungă pe țărmul succesului, în țara tuturor posibilităților și în regatul împlinirii de sine.

Vă propun să explorăm în continuare mai îndeaproape știința respirației, învățând câteva tehnici care vă pot amplifica și mai mult vitalitatea, astfel încât să obțineți performanțe mai bune.
De ce este atât de importantă știința respirației? Răspunsul este simplu: respirația este sinonimă cu viața. Oamenii pot rezista fără mâncare și fără apă timp de câteva zile sau o săptămână, iar fără lumina soarelui circa o lună. Fără aer, cei mai mulți dintre ei nu pot rezista însă nici măcar un minut. De ce? Deoarece organismul uman nu poate supraviețui în lipsa oxigenului. Mai mult, energia vitală care alimentează corpul fizic, cu toate sistemele și organele sale, inclusiv aura vitală, depind direct de energia care provine din aer, pe care o putem numi „vitalitatea aerului”, prana aerului (așa cum îi spun yoghinii) sau chi, așa cum este cunoscută în artele marțiale.

Cum folosește corpul oxigenul

Oxigenul este necesar pentru transformarea corectă a hranei în substanțe nutritive, iar apoi în energia de care au nevoie celulele pentru buna desfășurare a procesului metabolic intern. Hrana pe care o mâncăm este valoroasă pentru organismul nostru numai în măsura capacității acestuia de a converti substanțele nutritive în energie. Chiar dacă mâncăm alimentele sănătoase, dacă nu dispunem de suficient oxigen pentru procesul de conversie, și dacă ne lipsesc și alți factori necesari, precum fierul, vom suferi de lipsă de vitalitate și malnutriție.
Atunci când sunt absorbite corect prin plămâni în timpul tehnicilor respiratorii, oxigenul și vitalitatea din aer permit sângelui să elimine eficient toxinele din organism, îndeosebi dioxidul de carbon. În plus, energia vitală a aerului este distribuită centrilor de forță din aură, proces care conduce la o revitalizare rapidă. Tehnicile de respirație rapidă energizează și revitalizează sistemul nervos prin absorbția ionilor prin intermediul nervilor din cavitatea nazală. De aceea, se recomandă practicarea anumitor tehnici de respirație rapidă pentru facilitarea acestui proces.

Respirația și postura corporală

Întrucât tehnicile de respirație sunt metode extrem de eficiente de energizare rapidă a corpului, vă propun să discutăm în continuare despre semnificația modalităților de respirație pentru sănătate și vitalitate. Unul dintre cei mai importanți factori pentru eficacitatea procesului respirator este postura corporală.
O postură corporală corectă influențează nu numai capacitatea respiratorie a plămânilor, ci și anumite aspecte mentale, emoționale și spirituale ale acestui proces. Dacă veți observa maniera în care respiră diferite categorii de oameni, veți constata că:
Oamenii lucizi și inteligenți stau aproape tot timpul în picioare (sau cu coloana dreaptă), îndeosebi atunci când se gândesc sau când fac activități pe care le consideră importante. Obiceiurile lor respiratorii sunt de regulă mai bune decât ale altor categorii de oameni, cu excepția situațiilor în care sunt stresați, când respirația lor devine superficială și agitată. Oamenii deprimați și pesimiști stau cocoșați sau ghemuiți atunci când se află într-o poziție șezând sau culcat. Din cauza acestei posturi greșite, diafragma lor este de regulă comprimată, ceea ce reduce capacitatea respiratorie a plămânilor și cantitatea de oxigen inhalată, ceea ce explică vitalitatea lor scăzută și slăbiciunea de care suferă.

Oamenii stresați și cei anxioși respiră de regulă prin mișcări ale pieptului, în timp ce abdomenul lor este comprimat. Respirațiile lor sunt superficiale și haotice. O respirație superficială înseamnă inhalarea unei cantități mai mici de oxigen și de energie vitală, ceea ce conduce în timp la o sănătate fragilă. Dacă acest gen de oameni sunt expuși unui stres sever sau unei anxietăți prelungite, ei își creează o obișnuință respiratorie greșită, respirând superficial inclusiv atunci când se odihnesc sau când sunt relaxați. Respirația corectă și sănătoasă este cea abdominală, în care aerul pătrunde adânc în lobii inferiori ai plămânilor, ceea ce conduce la o dilatare a abdomenului, nu doar a pieptului.

Oamenii care se simt nesiguri sau care au o atitudine defensivă obișnuiesc să stea jos cu picioarele și cu brațele încrucișate. Această postură închisă nu le permite să absoarbă vitalitatea din mediul înconjurător și nici să se conecteze la puterea ideilor care circulă într-un grup în cadrul unei conferințe sau al unei conversații. Oamenii care preferă această poziție nu sunt deloc receptivi. De aceea, nu se recomandă să le prezentați ideile sau sfaturile dumneavoastră până când nu își desfac brațele și picioarele. Studenții care stau în această poziție în timp ce își ascultă profesorii nu absorb foarte multe informații de la aceștia. Nu negociați și nu dați sfaturi clienților, colegilor și chiar copiilor dumneavoastră atât timp cât stau cu picioarele și cu brațele încrucișate.

Pe de altă parte, această postură poate fi utilă în anumite situații: atunci când vă aflați într-un cerc de oameni stresați sau cu o energie negativă pe care nu doriți să o absorbiți, se recomandă să încrucișați brațele și picioarele ca un scut defensiv.

CUPRINS

MULȚUMIRI
INTRODUCERE
Capitolul 1. DE LA SUCCES LA ÎMPLINIRE: CALEA CĂTRE O DESTINAȚIE SUPERIOARĂ
Capitolul 2. TRIUNGHIUL SUCCESULUI TOTAL ȘI AL ÎMPLINIRII DESĂVÂRȘITE. UN MODEL UNIVERSAL
Capitolul 3. SECRETELE CENTRILOR DE FORȚĂ
Capitolul 4. DEZVOLTAȚI-VĂ RAPID PUTEREA VOINȚEI ȘI VITALITATEA
Capitolul 5. IUBIREA ALIMENTEAZĂ SUCCESUL ȘI ÎMPLINIREA
Capitolul 6. INTELIGENȚA CREATOARE: O VERITABILĂ UZINĂ MENTALĂ
Capitolul 7. CELE OPT VALORI ESENȚIALE NECESARE PENTRU ECHILIBRAREA VIEȚII MATERIALE ȘI A CELEI SPIRITUALE
Capitolul 8. O MEDITAȚIE PENTRU VINDECAREA ȘI SUSȚINEREA VIEȚII
Capitolul 9. PROGRAME PRACTICE SĂPTĂMÂNALE
FORMULARE PENTRU AUTOEVALUĂRI
POSTFAțĂ

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De la succes la împlinire”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *