Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

EURATUCU – E=El, U=Unicul, R=Răspuns, A= Attlantida, T=Timpul, U=Unicul, C=Calea, U=Unicul

33.00 lei

La început, înainte de început, când cuvântul nu era încă gând, s-a înfăptuit o minune, pe care nimeni atunci nu a considerat-o minune, şi nimeni nu ştie, şi nimeni nu a vorbit de ea. Dar ce este o minune? Adeseori, acest cuvânt ne face să ne gândim la lucruri care nu se pot înfăptui aşa cum suntem noi obişnuiţi să se înfăptuiască. De aici au început să se nască atâtea întrebări fără răspuns, dar eu vă spun că nici o întrebare nu se naşte dacă nu are şi răspuns. Răspunsul la orice întrebare e
în noi, dar cine are timp şi răbdare să-l caute? Dar mai ales câţi au înţelepciunea să-l vadă? Minunea este minune atunci când este minune, dar cine poate şti când este minune? Când cel de început începu să facă ce gândi, înfăptui minune, vis sau adevăr? Minune e atunci când crezi şi ce nu ştii. Minune e atunci când taci, deşi tu poţi vorbi şi multe spune ce alţii nici nu bănuiesc că ştii ce ştii. Şi atunci ne întrebăm ce-i o minune? Minune este azi, minune este mâine, de va fi să fie mâine şi, dacă nu mai e, minunea-i tot minune. Dar timpul care trece ce-i? Dar timpul care vine? E timp sau nu e timp? E vreme sau uitare? De unde poţi săştii că orele ce trec, de fapt, nu vin? Şi dacă vin, de unde pleacă? Dacă te uiţi afară şi dacă este iarnă, poate ai să vezi că ninge. Şi ce este ninsoarea, nu este o minune? Şi care-i adevărul? Există adevăr? Există alb şi negru, dar nu e cum ştim noi. De vrei să afli, afli, dar sigur vrei să ştii? Şi apoi, vine o zi când credem că am aflat ce alţii nu mai ştiu. Ştim că 2+2 fac 4. Dar unu şi cu unu fără unu aţi vrea să ştiţi cât fac? Nu mă întreba, căci dacă tu mă-întrebi, de vrei, îţi pot răspunde, dar tu eşti sigur că eşti pregătit să ştii? Aici în faţa noastră e lumină, la dreapta şi la stânga, tot lumina e. De vrei să stingi lumina, s-o stingi de crezi că poţi s-o faci. Lumina e lumină şi acolo unde este întuneric, închide ochii pentru o clipă, dacă ai curaj s-o faci! Şi-acum taci şi ascultă-te pe tine! Ce auzi? Ce vezi? Ce simţi? Nu-i oare o minune? Sau poate nu. O fi doar adevărul! Ai vrea să ştii ceva ce tu nu ştii? Doar pentru cei ce vor s-audă, le spun aşa: „Minunea nu-i minune. Minunea e minune şi încă o minune de care noi nu ştim.”
Ce minunat! Ce minunat! Ce minunat! Şi câte minuni cu adevărat minuni s-au înfăptuit şi se înfăptuiesc de care noi nu ştim! Şi iarăşi spun: Ce minunat! Ce minunat! Ce minunat!
Minune, dacă e minune, să se înfăptuiască sub ochii noştri, sub privirile noastre, s-o putem vedea, s-o putem simţi, s-o putem mirosi. Şi dacă eu v-aş spune că acum sub ochii voştri, sub privirile voastre, tocmai se întâmplă o minune, oare aţi vedea şi aţi simţi această minune? Cu siguranţă că unii se vor întreba: „Dar ce este o minune? Şi ce dovezi avem că este o minune, şi unde e minunea?” Sub ochii tăi, aici în faţa ta. O vezi, de ce n-o vezi? O simţi? De ce n-o simţi? Şi dacă o lacrimă îţi va apărea sub geană, să fie ea minune?
Categorie: Etichetă: Product ID: 13412

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „EURATUCU – E=El, U=Unicul, R=Răspuns, A= Attlantida, T=Timpul, U=Unicul, C=Calea, U=Unicul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *