Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Management public international

55.00 lei

Management public international este prima lucrare de specialitate in limba romana, care abordeaza problematica specifica managementului din organizatiile internationale dintr-o perspectiva holistica.

Intr-un context international puternic dominat de organizatiile internationale, devine esentiala aprofundarea cunoasterii cu privire la acestea. Prin politicile si strategiile initiate la nivel international, dar si prin deciziile pe care conducatorii organizatiilor internationale le iau, sunt influentate nu numai politicile si strategiile statelor lumii, dar si relatiile intre acestea.

1 în stoc

SKU: 9789737499127 Categorie: Etichetă: Product ID: 14088

Descriere

Mediul international este din ce in ce mai mult dominat de probleme complexe, intre care: cresterea ponderii populatiei sarace, accentuarea pericolelor ce ameninta linistea si pacea planetei, deteriorarea echilibrelor naturale si problemele de mediu, analfabetismul in crestere, cresterea frecventei fenomenelor de criza economica si sociala, agravarea starii de sanatate a populatiei planetei, etc. Cele mai multe dintre acestea nu pot fi solutionare de statele in care se manifesta mai pregnant, in primul rand pentru ca implica investitii financiare importante, pe care cele mai multe nu le au, iar in al doilea rand pentru ca necesita resurse umane calificate.

Globalizarea, ale carei influente sunt din ce in ce mai accentuate pe plan mondial, a determinat statele sa analizeze ce este mai bine pentru ele. Cele mai multe au ajuns la concluzia ca buna relationare cu organizatiile internationale sau chiar afilierea la diferite organizatii internationale, ca de altfel si rolul activ in cadrul lor, sunt esentiale pentru a putea valorifica mai bine contextul international cu factorii economici, sociali si politici care accelereaza sau franeaza evolutia statelor lumii.

Problemele neglijate sau nerezolvate din tarile slab dezvoltate si in curs de dezvoltare determina, mai devreme sau mai tarziu, deteriorarea echilibrului economic si social al statelor dezvoltate. Astfel se explica dinamica accentuata a numarului organizatiilor internationale. Statele lumii au inteles un adevar esential, faptul ca impreuna sunt mai puternice in confruntarea lor cu problemele mondiale.

Din aceasta perspectiva, lucrarea Management public international ajuta cititorul sa inteleaga faptul ca, multe din organizatiile internationale s-au constituit si continua sa se dezvolte tocmai pentru ca statele membre au un interes ca lucrul acestea sa se intample. Cele mai multe considera ca, reunite intr-o entitate internationala distincta, sunt mai puternice si pot actiona mai bine, in primul rand pentru rezolvarea problemelor proprii sau pentru asigurarea dezvoltarii lor, iar in al doilea rand, pot influenta mai bine afacerile economice, politice si sociale internationale.

Lucrarea cuprinde cinci capitole distincte, care prin continutul lor ajuta cititorul sa inteleaga nu numai care sunt si de ce sunt necesare organizatiile internationale in mediul international actual, dar ofera acestuia posibilitatea sa cunoasca misiunea, obiectivele si principiile lor, organizarea si procesul de luarea deciziilor, modul in care Romania a relationat cu ele si principalele beneficii obtinute in timp.

Ultima sectiune este rezervata instrumentelor utilizate de organizatiile internationale in managementul public international, particularitatile lor, atributiile si competentele statelor membre, dar si ale conducerii organizatiilor internationale. Relevanta acestor instrumente pentru Romania si procedurile, pe care statul roman le considera in relatiile cu organizatiile internationale si cu alte statele democratice, sunt detaliate punctual in lucrare.

Din cele peste 50000 organizatii internationale, in lucrarea Management public international sunt prezentate doar zece organizatii internationale cu o relevanta deosebita pe plan international, dar si pe relatia cu Romania.

Lucrarea Management public international se adreseaza atat cititorilor care doresc sa cunoasca principalele organizatii internationale, dar si tuturor studentilor, care se pregatesc sa dezvolte o cariera in aceste organizatii, sau celor care colaboreaza efectiv, prin natura muncii lor, cu diverse organizatii internationale.

Lucrarea este de interes deosebit pentru personal de specialitate din domeniul afacerilor internationale ale Romaniei, care trebuie sa cunoasca particularitatile managementului organizatiilor internationale si cum ar trebui adaptata politica Romaniei pe relatia cu acestea, pentru a genera efecte pozitive economice, sociale, culturale, politice si de securitate.

Din aceasta perspectiva, lucrarea Management public international contribuie semnificativ, nu numai la dezvoltarea cunoasterii, dar si la modelarea gandirii si comportamentului resurselor umane implicate in activitati diferite, pe relatia cu organizatiile internationale si la dezvoltarea abilitatilor personalului pentru identificarea schimbarilor strategice si tactice necesare Romaniei, in relatie cu acestea.

Romania are nevoie de experti profesionisti in managementul afacerilor publice internationale, capabili sa dezvolte parteneriate viabile si sustenabile cu organizatiile internationale, iar lucrarea Management public international ofera un sprijin eficient in acest scop.

Profesor universitar Dr. Armenia Androniceanu
Bucuresti, 2010

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Management public international”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *