Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Nedumeririle bunului-simţ

30.00 lei

Prefață de Dumitru Constantin‐Dulcan

După succesul de care s-a bucurat volumul de reflecții asupra omului și a viețuirii Mantaua lui Hipocrate (Editura Eikon, două ediții succesive în 2012 și 2014), profesorul Teofil Lung revine pe tărâmul eseisticii.

Noua carte pe care ne-o propune reputatul chirurg oncolog se înscrie în linia aceluiași umanism militant, a aceluiași moralism activ, care dinamitează atitudini, prejudecăți și inerții pernicioase pentru natura umană și face apel la ceea ce autorul consideră a fi valorile cheie ale unei deveniri moderne, „cele mai importante lucruri din viața omului”: mintea, imaginația și libertatea.

Horia Bădescu

 

SKU: 978‐606‐8770‐71‐0 Categorie: Etichetă: Product ID: 10249

Descriere

Cartea lui Teofil Lung este un apel la trezirea din anestezia morală a lumii în care trăim, la trezirea din somnul nefericit al rațiunii, la schimbarea fiecăruia dintre noi – ca unică șansă de a evita riscul autodistrugerii.

Dumitru Constantin-Dulcan

* * *

Ideile surprinse între coperţile acestei cărţi se doresc a fi o pledoarie pentru trezirea la realitate a omului. Ele sunt un strigăt care îndeamnă la schimbare. Iar schimbarea trebuie să vină prin „activarea” minţii, a gândului şi a imaginaţiei. Lenevia minţii este boala care dezumanizează omul. Numai cugetând putem aspira la adevăr, care adevăr este urmat de alt adevăr şi tot aşa… pentru că se pare că adevăr nu există pentru că nu există lumea în care ar fi trebuit să vină. De aceea între „venire” şi „plecare” omul trebuie să ştie că recompensa pentru faptele sale se va face în timpul acestei „călătorii”, şi nu în lumea umbrelor, de unde nimeni nu s‑a întors până acum.

Teofil Lung

* * *

Născut în 1946 la Hodiș în județul Cluj, medic primar (chirurgie oro‐maxilo‐facială), profesor doctor al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj‐Napoca, ex‐șef al Clinicii de chirurgie oro‐maxilo‐facială, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Teofil Lung este autor a opt cărți de specialitate și aproape a o sută de lucrări științifice publicate în reviste românești sau străine. A publicat la Editura Eikon volumul de eseuri Mantaua lui Hipocrate, care s‐a bucurat de două ediții (2012, respectiv 2014) și de un real succes pe piața de carte din România.

Participant la câteva zeci de congrese naționale și europene, dar și din America, Japonia sau China, la care a susținut peste 90 de comunicări, profesorul Teofil Lung își înscrie în palmares mai bine de 7000 de operații în zona capului și gâtului, cu preponderență în patologia oncologică, unele dintre acestea fiind premiere naționale sau chiar europene, cu ecou în presa scrisă și televiziune. A fost gratulat cu Diploma de excelență a premiilor media la propunerea grupului de presă Adevărul (2013) și Crucea Transilvană din partea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului (2013).

Este membru al mai multor asociații profesionale naționale și internaționale.

* * *

Noua Spiritualitate este emanația unei Noi Științe care s-a conturat îndeosebi către sfârșitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.

Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizații tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiției umane. În același timp însă filosofia care a motivat-o nu a reușit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasați, mai aproape de autodistrugere.

Colecția noastră se deschide, așadar, tuturor cărților menite să propună o soluție de ieșire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valență demersului spre o lume mai bună. Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeași gândire. Acesta este motivul pentru care toți comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viață, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, și nu a urii și a dezbinării, constituie esența Noii Spiritualități.

Dumitru Constantin-Dulcan

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nedumeririle bunului-simţ”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *