Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Privește-i pe arlechini!

37.00 lei

Stoc epuizat

SKU: 978-973-46-3186-5 Categorie: Etichetă: Product ID: 3608

Descriere

Traducere din limba engleza de Anca‑Gabriela Sirbu

„Priveste-i pe arlechini!… Joaca-te! Inventeaza lumea! Inventeaza realitatea!” este sfatul pe care i-l da in copilarie o matusa scriitorului Vadim Vadimovici, nascut in Rusia, care mai apoi emigreaza in Anglia, apoi in Franta, in Germania si, in sfirsit, in Statele Unite, iar acum, inainte sa moara, reconstruieste trecutul. Isi aminteste astfel de Iris, prima sa sotie, de Annette, dactilografa cu gitul lung, de fiica lui, Bel, precum si de „bizarul sindrom al nimbusului numeric”, numele pe care il ia forma de nebunie de care sufera. Misterios ca un labirint al oglinzilor, Priveste-i pe arlechini! este autobiografia eminentului scriitor Vadim Vadimovici N. (nascut in 1899), a carui viata seamana izbitor cu cea a lui Vladimir Nabokov insusi si a carui fictiune amesteca lumea realitatii si cea a inventiei literare, pina cind nu se mai pot discerne, intr-un joc de pe urma al ironiei vietii.

„Pe linga talentul de a traduce un subiect in imagini acute, Nabokov are si un simt al umorului extravagant, dar si capacitatea de a surprinde si a dezvalui absurdul ce se ascunde dincolo de orice tragedie.” (The Observer)

„Varietatea, forta si bogatia perceptiilor lui Vladimir Nabokov nu cunosc rival in literatura moderna… scrisul sau este cel mai apropiat lucru de placerea pur senzuala pe care o are de oferit proza.” (Martin Amis)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Privește-i pe arlechini!”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *