Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Puterea umbrei

99.00 lei

PUTEREA UMBREI. Istorii din lumea informatiilor secrete. De la Ceausescu la Basescu . General brg. (r) Aurel I. Rogojan fata in fata cu Dan Andronic

Dezvaluiri incendiare in cartea PUTEREA UMBREI, Bestseller al editurii Proema. Cartea contine multe dezvaluiri de senzatie din lumea Securitatii si a S.R.I., informatii in premiera despre Lovitura de stat din decembrie 1989, despre prezenta spionajului strain, atit din Vest, cit si din Est, in Romania atit din regimul Ceausescu, cit si din regimul postdecembrist.

Prefata cartii Puterea Umbrei este scrisa de Ion Cristoiu, iar Postfata de Mirel Curea.

1 în stoc

SKU: 9786060360049 Categorie: Etichetă: Product ID: 19168

Descriere

Ion Cristoiu afirma: ”Cartea este de o exceptionala valoare. Pentru istoricul clipei si pentru istoric in general. Dezvaluirile din carte pot fi impartite in urmatoarele categorii: despre cum functiona Securitatea; despre prezenta spionajului strain, atat din Vest, cat si din Est, pe teritoriul Romaniei, inainte si dupa decembrie 1989; despre realitatile din anii comunisti, cu un accent aparte pus pe relatia dintre Securitate si Puterea politica; despre pregatirea si desfasurarea Loviturii de stat din decembrie 1989; despre atmosfera din SRI sub domniile lui Virgil Magureanu, Costin Georgescu si Radu Timofte; despre relatia SRI cu Puterea politica postdecembrista, intruchipata de presedintii Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Basescu.”
“Cartea e transcrierea unui dialog al jurnalistului Dan Andronic cu generalul Aurel Rogojan. Aurel Rogojan e un personaj aparte in Istoria serviciilor noastre secrete. A fost numit, in 1977, la varsta de 28 de ani, dupa ce fusese avansat capitan la exceptional, sef de cabinet la general-locotenent, Iulian Vlad, secretar de stat la Ministerul de Interne. Il va urma pe acesta in demnitatile sale ulterioare, de la adjunct al ministrului de Interne (1984-1987) pana la ministru secretar de stat si sef al Departamentului Securitatii Statului (1987-1989). A lucrat ca om cheie, fara a fi sef mare. Dupa 1989, Aurel Rogojan a fost implicat in faurirea si consolidarea S.R.I. (…)

Dan Andronic, asa cum il stiu eu, a fost si este fascinat de lumea Serviciilor Secrete, carora a cautat sa le afle dedesubturile. Dedesubturile Serviciilor nu le afla in totalitate nici macar cei care le conduc, daca nu chiar mai ales cei care le conduc. Nu le-a aflat in totalitate nici Dan Andronic. Postul de la „Evenimentul zilei” i-a dat insa o competenta aparte ca jurnalist specializat in Serviciile Secrete. Succesul acestei carti – de care nu ma indoiesc – se explica si prin cunoasterea de catre Dan Andronic a multor amanunte din domeniul Intelligence.

Dezvaluirile din carte pot fi impartite in urmatoarele categorii:

  1. Despre cum functiona Securitatea.
  2. Despre prezenta spionajului strain, atit din Vest, cit si din Est, pe teritoriul Romaniei, inainte si dupa decembrie 1989.
  3. Despre realitatile din anii comunisti, cu un accent aparte pus pe relatia dintre Securitate si Puterea politica.
  4. Despre pregatirea si desfasurarea Loviturii de stat din decembrie 1989.
  5. Despre atmosfera din S.R.I. sub sefiile lui Virgil Magureanu, Costin Georgescu si Radu Timofte.
  6. Despre relatia S.R.I. cu Puterea politica postdecembrista, intruchipata de presedintii Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Basescu.”

Ion Cristoiu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Puterea umbrei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *