Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Sănătatea omului – unificarea ştiinţei cu religia

58.00 lei

În viitorul apropiat, oamenii vor trebui să-şi schimbe modul de gândire. în caz contrar, nicio decizie financiară sau politico-economică nu va putea să îmbunătăţească situaţia. Omenirea are în faţa ei o sarcină serioasă: transformarea gândirii, trecerea la un nou mod de gândire.
Supravieţuirea civilizaţiei depinde de mulţi factori. Pentru ca omenirea să supravieţuiască şi să vadă ziua de mâine, trebuie ca problemele politico-economice, ecologice şi morale să fie rezolvate. Însă, problemele politico-economice şi oricare altele sunt imposibil de rezolvat dacă nu le rezolvăm înainte pe cele morale, deoarece la baza tuturor problemelor noastre se află modul în care gândim. Dacă un om are gândirea unui sclav, a unui sălbatic, a unui păgân, atunci niciun tip de politică, economie sau ecologism nu îi va aduce fericirea.
În mod obişnuit, noi asociem evoluţia omenirii cu realizările şi posibilităţile ştiinţifice şi tehnice, cu transformarea planetei, cu dezvoltarea inteligenţei şi a aptitudinilor. Dar la baza oricărei dezvoltări se află ceea ce noi numim suflet, sentimentele noastre, tot ce are legătură cu credinţa şi cu moralitatea.
Unificarea a două contrarii reprezintă o garanţie a dezvoltării. A urma doar calea ştiinţifică înseamnă pieirea; A urma doar calea religioasă înseamnă stagnarea şi oprirea dezvoltării, iar mai departe – dispariţia. Unificarea gândirii ştiinţifice cu cea religioasă într-o singură viziune asupra lumii poate să ducă civilizaţia la un nou nivel şi poate să contureze noi orizonturi pentru salvarea şi evoluţia sa.
Cartea de faţă prezintă modul în care ştiinţa şi religia pot să coopereze în ceea ce priveşte cunoaşterea Universului, în loc să se opună reciproc, ajutând oamenii să dobândească sănătate, bunăstare şi o fericire autentică.

Stoc epuizat

SKU: 9788364740329 Categorie: Etichetă: Product ID: 10752

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sănătatea omului – unificarea ştiinţei cu religia”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *