Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Evanghelia după Luca

55.00 lei 38.50 lei

ediție bilingvă

Introduceri, traducere inedită, comentariu şi note patristice de Cristian Bădiliţă

Cu această carte, Cristian Badilita pune ultima cărămidă la marele edificiu al traducerii celor patru Evanghelii, la care lucrează de atâția ani. Volumul de 744 pagini înglobează o cantitate impresionantă de muncă a lui Cristian Bădiliță – traducerea extrem de laborioasă a textului și redactarea studiului care îl însoțește și a corpului de note – și a colaboratorilor săi – redactări, lecturi, corecturi, punere în pagină, copertă, tipar etc. Ediția bilingvă prezintă textul în juxtalineară (text în greacă-text în română); ea este întregită de un amplu comentariu pe capitole, note patristice, indice de nume și de locuri.
Felicitări lui Cristian Bădiliță pentru rodnica împlinire a unui proiect ambițios și util. Fie ca aceste cărți să aducă bucurie în suflete și lumina cunoașterii în mințile celor care se vor apleca asupra lor!

Silvia Colfescu

 

Evanghelia după Luca și Faptele apostolilor, redactate de același autor, constituie prima „istorie bisericească” a creștinismului. Ele ocupă un sfert din Noul Testament. Există dezbateri cu privire la caracterul „lucanian” al epistolelor sobornicești, unii bibliști considerându-le parte a unei trilogii istorico-teologice, după Evanghelie și Fapte. Majoritatea exegeților contemporani (mă refer în primul rând la Fitzmyer, Bock și Marguerat) accentuează dimensiunea istorică a scrierii lucaniene în detrimentul altor două, la fel de importante: biografică și apologetică. În opinia mea, dipticul „Evanghelie-Fapte” reprezintă un bios, o „biografie”, în sensul antic al termenului, care înfățișează, pe de o parte, viața și învățătura întemeietorului creștinismului (Evanghelia), pe de altă parte, viața primei comunități după urcarea lui Iisus la cer (Faptele).

Cristian Bădiliţă

1 în stoc

SKU: 978-973-645-740-1 Categorii: , , Etichetă: Product ID: 11038

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Evanghelia după Luca”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *