Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Mari intelepti ai Egiptului Antic

18.00 lei

Mari intelepti ai Egiptului Antic – De la Imhotep la Hermes Trismegistus

De ce nu si-au scris egiptenii istoria precum grecii, romanii ? Deoarece viziunea lor asupra lumii, a civilizatiei si a omului era intemeiata pe o notiune fundamentala: cautarea intelepciunii si punerea ei in practica politica, sociala si economica.

Conform textelor si monumentelor, acest fir conducator este acela care se impune pentru a intelege dainuirea si grandoarea Egiptului.

De la Imhotep, creatorul arhitecturii in piatra, pana la Hermes Trismegistus, ultim avatar al lui Thot, zeul cunoasterii, aceasta carte pune in lumina douazeci si opt de personaje exceptionale, unele ilustre, altele putin cunoscute, care incarneaza perioade faste ale aventurii egiptene: faraoni, regine, maestri arhitecti, scribi, preoti si preotese ne fac sa traversam peste epoci si dinastii.

Sesostris, Hatsepsut, Akhenaton, Sethi, insa si un initiat al timpului piramidelor, un intelept din provincie, un print arheolog, un scrib al terenurilor agricole si un filosof intemnitat pe nedrept.

Cu aceasta uimitoare galerie de portrete, Christian Jacq propune o lectura noua, originala si personala a Egiptului faraonic prin intermediul vietii acelora, barbati si femei, pe care egiptenii ii considerau drept intelepti.

Stoc epuizat

SKU: 5948359004292 Categorie: Etichetă: Product ID: 13424

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mari intelepti ai Egiptului Antic”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *