Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Politica de Dezvoltare Regionala (nr.2)

18.00 lei 14.00 lei

Caracterizarea celor 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, ADR-uri, legi si reglementari complicate, 17,317 miliarde de EURO pentru obiectivele de convergenta si de cooperare teritoriala europeana in 2007 – 2013 de care Romania poate beneficia, fonduri structurale, fonduri de coeziune si alte instrumente financiare dedicate dezvoltarii durabile – toate acestea le veti gasi explicate in acest ghid.

SKU: 978-973-733-134-2 Categorie: Etichete: , Product ID: 20319

Descriere

Efortul Romaniei are o finalitate clara: construirea unui viitor comun cu al celorlalte state membre UE. Dar, pentru ca aceasta finalitate sa aiba o perceptie si asupra cetateanului simplu, locuitor al unei anumite comunitati locale, este nevoie de descentralizarea procesului de luare a deciziilor de la nivelul central la nivel local. insa numarul comunitatilor locale este atat de mare, incat nu se mai poate asigura un cadru coerent de cooperare. De aceea, au fost formate regiuni – prin asocierea mai multor judete invecinate. Regiunile ca scop principal dezvoltarea socio-economica sustenabila si armonioasa a acestora, si functioneaza in baza Legii nr. 315/2004.
Datorita obiectivului de activitate, acestui tip de regiuni asociate li s-a atribuit notiunea de regiuni de dezvoltare. Criteriul de asociativitate denota libertatea de participare si interactiune intre structurile teritorial-locale care fac parte din respectiva regiune. Ca sa intelegem mai bine care este aceasta finalitatea acestei politici, si de ce ea este atat de importanta pentru Uniunea Europeana, ar fi util sa ne imaginam ca o regiune din Romania, de exemplu, Regiunea Nord-Est, este dezvoltata la un nivel asemanator cu cel al unei regiuni similare din Spania, Franta sau italia. Bineinteles, aceasta situatie ar reprezenta dorinta romanilor.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Politica de Dezvoltare Regionala (nr.2)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *