Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat

49.00 lei

Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat- Ioana Nicolae

Cuprinderea relatiilor de familie in Codul civil si abrogarea Codului familiei aduc in prim-planul analizei noutatile legislative absolute, precum reglementarea logodnei si instituirea celor trei regimuri matrimoniale – regimul comunitatii legale, regimul comunitatii conventionale si regimul separatiei de bunuri –, procedura reproducerii umane asistate cu tert donator, procedura care ridica o serie de probleme juridice si in privinta careia se anticipeaza nevoia unor completari legislative, precum si noua configuratie a institutiei autoritatii parintesti.

In acest context, se remarca faptul ca legiuitorul a lasat sotilor sau viitorilor soti libertate in alegerea regimului matrimonial, spre deosebire de legislatia anterioara, in care se recunostea doar comunitatea de bunuri. Astfel, lucrarea de fata aloca o parte substantiala analizei conventiei matrimoniale si, nu in ultimul rand, efectelor generate in plan patrimonial de aceste noi reglementari.

Stoc epuizat

SKU: 9786062700607 Categorii: , Etichetă: Product ID: 13237

Descriere

Deosebit de noutatile enuntate, supuse unei atentii speciale, volumul Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat trateaza in detaliu si celelalte institutii de baza ale dreptului familiei, pentru ca in final sa prezinte reglementarea relatiilor de familie prin prisma dreptului international privat.

Lucrarea Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat a fost elaborata avand la baza legislatia la zi, inclusiv noile norme de procedura civila, aplicabile actiunii de divort si celei de partaj.
Cartea este destinata, in primul rand, uzului studentilor de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, fiind conceputa in scopul de a fixa si explica dispozitiile noului Cod civil relative la familie. In egala masura, lucrarea se poate adresa si practicienilor dreptului, avand in vedere ca practica judiciara in acest domeniu este, la acest moment, limitata.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dreptul familiei in context national si in raporturile de drept international privat”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *