Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Istoria secreta a Kremlinului VOL 3

25.00 lei 9.00 lei

Istoria secreta a Kremlinului vol. 3

Trotki va fi toata viata sa dusmanul numarul unu al lui Stalin. Stapânul Kremlinului îl va urî pâna la moartea acestuia. Cum a fost cu adevarat ucis Trotki? A fost asasinul sau trimis de Kremlin? Ce a ajuns dupa eliberarea din temnitele mexicane? Aceasta poveste, care îsi va avea deznodamântul în Mexic, în 1940, începe de fapt înca din primele ore ale revolutiei ruse.

Ruptura dintre Moscova si Belgrad va reprezenta efectul luptei dintre cei „doi Stalin“. Unul, cel adevarat, cel de la Kremlin, si celalalt, iugoslavul Tito. Originile acestui confl ict si ruptura care i-a urmat le gasim în raporturile din timpul razboiului dintre cele doua tari, aflate în lupta împotriva aceluiasi dusman, Hitler. Tito va fi , de fapt, singurul lider comunist care va îndrazni sa se opuna, în mod deschis, dincolo de perdeaua de fier, autoritatii Kremlinului si mai ales lui Stalin.

Moartea lui Stalin va marca începutul schimbarii politicii Uniunii Sovietice atât pe plan intern, cât si pe plan extern. De fapt, ceea ce a provocat cu adevarat sfârsitul unei lumi si a unei epoci a fost a doua sa moarte – destalinizarea –, si nu moartea fi zica a stapânului Kremlinului. Nikita Hrusciov va fi principalul artizan al destalinizarii. si vom vedea de ce.

SKU: 5948359002137 Categorie: Etichete: , , Product ID: 13418

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria secreta a Kremlinului VOL 3”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *