Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu

30.00 lei

Stoc epuizat

SKU: 978-973-46-1359-5 Categorii: , Etichete: , , , , , Product ID: 3182

Descriere

Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania

„€žIn 10 decembrie 1987, niste necunoscuti incendiau, in semn de revolta, imensa statuie a lui Lenin care se afla pe atunci in fata Casei Presei Libere (fosta Casa Scinteii). Intr-un gest temerar, ei au scris pe soclul statuii: „Dati-ne tara inapoi!”. Istoria ne invata insa ca zeii si credinta in ei nu mor, chiar daca statuile ard. Nu intimplator, acest manual, primul de istorie a comunismului din Romania, apare abia la 18 ani de la caderea regimului. Traim inca intr-o lume care se fereste sa vorbeasca deschis despre trecut. Vrem sa va desprindem de ea.” (Dr. Marius Oprea, Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania)
Manualul dezbate subiecte precum economia, viata cotidiana, politica externa, rezistenta si disidenta in timpul regimului comunist, precum si informatii privind comunismul interbelic sau unele evenimente de dupa anul 1989. Istoria comunismului va fi introdusa ca obiect de studiu optional la liceu, incepind cu anul scolar 2009/2010, la recomandarea Raportului redactat de Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste, raport aprobat de Parlamentul Romaniei, si a curriculei aprobate de Ministerul Educatiei si Cercatarii.

Volumul este insotit de DVD, realizat de IICCR cu sprijinul Televiziunii Romane si TVR Media. Intitulat „O zi la Televiziunea Romana in 1988”, acesta prezinta exemple de emisiuni difuzate in cele doua ore de program al TVR din 1988. DVD-ul constituie o sursa istorica, prezentata in forma video, insotita de exercitii (click aici pentru a vedea un fragment)

Referenti stiintifici: dr Denis Deletant, dr Stelian Tanase, dr. Daniela Zaharia

Volum aparut cu sprijinul Fundatiei Konrad Adenauer

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *