Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Pacatul

10.00 lei

Păcatul de Luigi Pirandello este romanul de debut al autorului şi a fost publicat la 15 ani după finalizarea sa. La apariţie s-a bucurat de aprecieri deosebite, atât din partea criticii, cât şi a cititorilor.

Pe fundalul principiilor morale excesive ale comunității siciliene, Pirandello construiește o dramă amoroasă cu implicații sociale. „Lumea bună“ refuză să vadă nevinovăția Martei și adevărul pare să nu intereseze pe nimeni. Stigmatul de soție adulterină o urmărește pe Marta peste tot și o izolează de lume. Cutumele sociale rigide sunt mai presus de sentimentele umane, de prietenie, compasiune, înțelegere, neexistând prezumția de nevinovăție.

Obsesia care îl urmărește pe Rocco Pentagora, soțul Martei, constă în aceea că în familia lui toți bărbații au fost înșelați de soții. în acest context, el are o reacție necontrolată în momentul în care găsește o banală scrisoare, din partea unui influent om politic, către soția sa Marta.Deși nevinovată, Marta nu are puterea de a se apăra. De aici, universul ei începe să se năruie, fiind izolată rând pe rând de soț, familie, prieteni.
Cum va supraviețui Marta sub stigmatele unei societăți pentru care principiile morale înguste aplicate la situații aparente sunt mai presus de realitate?

SKU: 9789737363183 Categorie: Etichetă: Product ID: 15615

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pacatul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *