Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Procesul de la Nurnberg vol 1

17.00 lei 10.00 lei

La 20 noiembrie 1945 a început La Nürnberg procesul inten­tat de puterile Aliate împotriva a 24 dintre principalii conducători naziști ai celui de-al III-lea Reich. Dezbaterile au durat 218 zile, încheindu-se la 1 octombrie 1946, când a avut loc audierea finală.

Pentru a realiza această carte autorii JOE HEYDECKER și JOHANNES LEEB au parcurs mii de kilometri în căutarea unor martori, acuzatori și avocați, dar principala sursă de documentare a constituit-o interogatoriile și declarațiile acuzaților, confruntați cu faptele lor.

Necesitatea apariției acestei lucrări a fost dictată de două dezi­derate:

l relevarea ororilor celui de-al II-lea Război Mondial: 72 milioane de morți dintre care 47 de milioane din rândul populației civi­le, incluzând 20 milioane de morți produse de foamete și boli cauzate de război, iar costurile de 1 bilion de dolari au făcut ca acesta să fie mai scump decât toate războaiele din istorie la un loc.

l obligația de a dezvălui generațiilor născute după război adevă­rul despre această catastrofală încleștare la nivel planetar.

Cartea debutează cu un capitol extrem de interesant dedicat capturării criminalilor de război ce au umplut boxa acuzaților în cadrul celui mai mare proces din istoria omenirii.

De asemenea, este prezentată o trecere în revistă a nazismului în Germania, de la cucerirea puterii de către Hitler, până la ataca­rea Rusiei.

În acest volum apar și cele 3 capitole cenzurate în prima ediție românească din 1983: „Toastul lui Stalin. Winston Churchill protestează“; „Stalin și canibalii“ și „Nomina odiosa“.

O carte cutremurătoare despre fapte pe care umanitatea nu le-a mai cunoscut de-a lungul existenței sale.

SKU: 9789737362995 Categorii: , Etichete: , Product ID: 18765

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Procesul de la Nurnberg vol 1”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *