Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Procesul de la Nurnberg vol 2

17.00 lei 10.00 lei

Vol 2

Procesul, început la 20 noiembrie 1945, a evidenţiat toate ororile nazismului comise de la cucerirea puterii de către Hitler până la prăbuşirea celui de al III-lea Reich. Punerea sub acu­zare a lui Hitler şi a regimului său îi readuc în prim-plan pe cei care, timp de 12 ani, au făcut lumea să tremure.

În cuprins, au fost utilizate nu numai răspunsurile la intero­gatoriile din cadrul procesului, ci şi mărturisirile celor ce i-au cunoscut pe criminalii de război între anii 1933 şi 1945.

Un capitol deosebit de interesant este consacrat ipotezei în care Hitler ar fi câştigat războiul. Cum ar fi trebuit să arate lumea, în concepţia naziştilor? Era vorba de noua ordine în Europa, Imperiul germanic mondial, Centrul lumii Walhalla şi soarta pe care o hărăziseră unor popoare.

După încheierea audierilor s-a trecut la faza de concluzii şi pro­nunţare a sentinţelor. Ce reacţii au avut acuzaţii la primirea lor?

Autorii prezintă în detaliu cum s-a ajuns la hotărârile din pro­ces şi cum au fost puse în executare prin spânzurare sau inter­nare în închisoarea Spandau.

Procesul de la Nürnberg, cel mai mare cunoscut vreodată, rămâne în istorie ca prima punere în aplicare a unor jurisdicţii penale care, apoi, au fost preluate de tribunalele internaţionale.

O carte extrem de valoroasă, devenită clasică, despre pedep­sirea celor ce au creat cea mai tulburătoare și neverosimilă pe­rioadă din câte a cunoscut omenirea de-a lungul existenței sale.

SKU: 9789737363008 Categorii: , Etichete: , Product ID: 18767

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Procesul de la Nurnberg vol 2”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *