Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986
Reducere!

Tacerea Lui Dumnezeu

39.00 lei 9.00 lei

Cine-ar putea crede că autorul unui carnet cifrat, descoperit lângă un cadavru, undeva în străfundurile Scoţiei, nu este nimeni altul decât… arhanghelul Gabriel?

 Este oare posibil ca un criminal în serie să facă ravagii în paradis?

      Este oare cu putinţă ca Iisus, Moise şi Mahomed să facă parte dintre suspecţi?

         Cu marea sa erudiţie şi formidabilul talent de povestitor, Gilbert Sinoué ne oferă aici un excelent roman metafizic, în care se înfruntă cabala, misticismul şi numerologia, într-un suspans halucinant.

Stoc epuizat

SKU: 5948359003424 Categorie: Etichetă: Product ID: 13597

Descriere

Clariss Gray, celebră autoare de romane poliţiste, s-a retras într-o insulă din apropierea Scoţiei. Într-o noapte de iunie, viaţa sa ia o întorsătură dramatică: un bărbat, cu gâtul tăiat, moare în salonul ei, lăsând un carnet cu un text codificat, pe care romanciera îl va descifra cu ajutorul unuia dintre prieteni, Maclean. Clariss Gray vrea să ştie, trebuie să ştie! Zi după zi, romanciera adună piesele acestui adevărat joc de puzzle, până când ajunge în faţa unei realităţi pe care nu ar fi avut curajul s-o recunoască până atunci. Cum ar putea un spirit cartezian să accepte că posesorul carnetului nu este altul decât Arhanghelul Gabriel? Cum ar putea să creadă că un ucigaş în serie bântuie prin paradis şi ţintele lui sunt îngerii? Şi, culmea-culmilor, cum şi-ar putea imagina că vinovaţii, după cum bănuieşte cu oroare Gabriel, ar putea să fie Iisus, Mahomed sau Moise? Mrs Gray hotărăşte sa afle adevărul!

      În acest roman cu un suspans halucinant, Gilbert Sinoué îşi continuă reflecţiile pe tema celor trei religii, revenind şi la alchimie, după succesul răsunător al romanului Le livre de saphire.

          Tăcerea lui Dumnezeu este o carte total iconoclastă, o privire pasionată asupra paradoxului religios care divizează planeta.

          Fiind foarte pasionat de romanele istorice instructive, era foarte normal să fiu atras de lucrările lui Gilbert Sinoué, care sunt foarte lăudate de critică. Dar, destul de paradoxal şi fără să-mi explic de ce, am hotărât să citesc Tăcerea lui Dumnezeu, care nu este un roman istoric. Şi trebuie să recunosc cinstit că am fost plăcut surprins de rezultatul excelent obţinut în acest gen aparte care este thrillerul mistic, gen în care mulţi şi-au frânt gâtul. La această reuşită a contribuit din plin şi marea erudiţie a autorului. * * * Romanul se poate citi în două feluri: ca un roman poliţist de o mare originalitate — fără să te preocupi de incursiunile metafizice, care îi va încânta pe fanii genului — sau reflectând la semnele de întrebare puse de autor în dreptul celor trei mari dogme monoteiste, cărora autorul le expune succint şi clar absurditatea rivalităţilor teologice. Iar stilul este de o mare calitate, curgător, agreabil, energic, cu fraze bine construite şi echilibrate, în stare să satisfacă orice tip de cititor. Pe scurt, o carte excelentă. Dar, indiferent de registrul ales, nu vei putea trece nepăsător pe lângă mesajul autorului, pe care îl putem rezuma prin propriile-i cuvinte: “După părerea ta, de ce religie a fost Adam?”

         Cum am putea caracteriza această carte a lui Gilbert Sinoué, un specialist în roman istoric? Thriller religios sau esoteric? În orice caz o carte care trebuie citită. Un thriller unde suspecţii se numesc Iisus, Mahomed şi Moise. Cabala, numerologia şi misticismul se împletesc în acest roman uimitor, care te intrigă în cel mai înalt grad şi nu-ţi dă pace până când nu cunoşti sfârşitul.

         Atras spre acest autor de recenziile şi rezumatele cărţilor sale, am hotărât să încep cu această lucrare, lăsând pentru mai târziu romanele istorice. Ce pot să spun despre Tăcerea lui Dumnezeu? Este un thriller „religos” sau „mistic” cu adevărat original, care te surprinde la fiecare pas. Erudiţia lui Sinoué transpare din fiecare pagină şi cunoaşterea profundă a celor trei religii monoteiste îl ajută să realizeze acest roman pe care îl consider aproape perfect în genul lui.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tacerea Lui Dumnezeu”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *